HÜDA PAR heyeti Bitlis esnafının sorunlarını dinledi

HÜDA PAR heyeti Bitlis esnafının sorunlarını dinledi

HÜDA PAR yetkililerinden oluşan kalabalık bir heyet, Bitlis’in Adilcevaz ilçesi esnafını ziyaret ederek sorun ve sıkıntılarını dinledi.

HÜDA PAR İstişare Kurulu Üyelerinden M. Ali Ortaç ve Zeynelabidin Gülsever’in de aralarında bulunduğu kalabalık bir heyet, Adilcevaz ilçesi esnafını ziyaret ederek, sorun ve sıkıntılarını dinledi.

Yapılan ziyaretin ardında açıklamada bulunan HÜDA PAR İstişare Kurulu Üyesi M. Ali Ortaç, Türkiye’nin en huzurlu ilçelerinden biri olan Adilcevaz’da, esnafın ekonomik olarak sıkıntı yaşadıklarını belirterek, “HÜDA PAR olarak kurulduğumuz gün halkımıza bir söz verdik. Diğer siyasi partiler gibi seçimden seçime gelmeyecek, her zaman sizinle olacağız dedik. Bizler sürekli yanınızda olacağız. Sorun ve sıkıntılarınızı dinleyeceğiz. Bu sorunları Türkiye’nin gündemine taşıyacağız dedik. Bugün bunu yapıyoruz.” dedi.

“Adilcevaz’ın en önemli sorunu istihdam ve göçtür”

Halkla iç içe olduklarını belirten Ortaç, sözlerine şöyle devam etti: “Hamdolsun beş yıldır siyasi parti olarak halkımızla iç içeyiz, halktan bireyleriz. Halkımızın sorunlarını Türkiye’nin gündemine taşıyoruz, bundan sonrada taşımaya devam edeceğiz. Özellikle halka ve esnafa yönelik ziyaretimiz Türkiye’nin dört bir yanında tüm teşkilat yöneticilerimiz tarafından sürdürülmektedir. Özellikle bu Ramazan ayını fırsat bilerek parti merkezi olarak ziyaretlerimizi yoğunlaştırdık. Bu ziyaretler kapsamında Bitlis’e bağlı Adilcevaz ilçesindeki esnafımızı ziyaret ettik. Esnafımız işlerin durgun olmasına rağmen haline şükrediyor. Esnafımız ilçede iş olanaklarının olmayışı, buna bağlı olarak göçün yaşadığını dile getiriyorlar. Dolayısıyla esnafımızın, iş olanakları ve istihdamın oluşması için talepleri var. Bunun yapılması halinde ilçe ekonomisinde bir canlılık olacağını dile getiriyorlar. Aynı zamanda Adilcevaz ilçemizde Türküyle, Kürdüyle, Çerkeziyle insanların kardeşçe huzur içerisinde burada yaşadıklarını dile getiriyorlar.  Bu tablonun tüm Türkiye’nin ve aynı şekilde tüm İslam âlemine hâkim olmasını temenni ediyorlar. Bu da bizi sevindiriyor.”

Yaptıkları tüm çalışmalarında kardeşliği gündemlerine aldıklarının altını çizen Ortaç, “Türkiye’de yaşayan bütün Müslüman halkların birbirini sevmesini, kucaklaşmasını ve birbirine kardeş gözüyle bakmasını gündem ediyoruz ve etmeye devam edeceğiz. Bizler nasıl ki Ramazan’ın farziyetine inanarak oruç tutuyoruz. Bununla iki milyar ümmet bir oldu. Biz aynı şekilde kardeşliğe de inanıyoruz. Bu inancımızdan dolayı Allah, iki milyar Müslümanı bir araya getirecek. Aralarında razı olduğu kardeşliği tesis edecektir. Biz buna inanıyoruz.” diye konuştu.

Heyeti sıcak karşılayan Adilcevaz halkı ve esnafı, sorunlarına duyarlılıklarından dolayı heyete teşekkür ederek, bölgede huzur ve kardeşliğin hâkim olması temennisinde bulundular.

İLKHA



































Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler