HÜDA PAR heyeti fırtınada zarar gören vatandaşları ziyaret etti

HÜDA PAR heyeti fırtınada zarar gören vatandaşları ziyaret etti

HÜDA PAR heyeti Çınar ilçe merkezinde Cumartesi günü fırtına sonrası oluşan hortumdan zarar gören vatandaşları ziyaret etti.

Aralarında HÜDA PAR Çınar ilçe başkanı Abdurrahman Tekdal ve ilçe yönetiminin bulunduğu heyet Cumartesi günü ilçe merkezinde fırtına sonrası oluşan hortumdan zarar gören vatandaşları ve minaresi yıkılan Has camiini ziyaret etti.

HÜDA PAR heyeti vatandaşların sorun ve sıkıntılarını dinleyerek, yaşanın sıkıntıları not aldı. Fırtınadan zarar gören esnaf Şeref Öztürk yaptığı açıklamada, “Eşyalarımızı caddeden topluyorduk. Bazı eşyalarımız hala kayıp, nerede olduğunu bilmiyoruz.“ dedi.

Minaresi yıkılan Has camiini ziyaret ederek camii imamı Mehmet Akbulut’a geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Akbulut heyete yaptığı açıklamada, “Cuma günü minarenin yıkıldığı caddede Pazar kuruluyor. Eğer minare Allah muhafaza o gün yıkılsa facia yaşanabilirdi. Aynı şekilde minare yıkılmadan birkaç dakika önce camide Kuran dersi alan onlarca öğrenci evlerine dağıldı. Yani Allah’a şükür yaşanacak büyük bir faciayı atlattık.“ ifadelerindi kullandı.

İlçe başkanı Abdurrahman Tekdal yaptığı açıklamada, “Bu tür felaketler günahlarımız arttığı için oluyor. Bununla beraber Allah’ın rahmetinden dolayı kazasız belasız atlattık. Allah böyle olaylardan ibret almayı nasip etsin. Can kaybının olmaması sevindirici“ dedi.

Bu arada HÜDA PAR Çınar ilçe başkanı Abdurrahman Tekdal adına yayımlanan mesajda, “11 Mart 2017 tarihinde akşam saat 17.00 civarında ilçemiz Yeni mahallede bir rüzgâr fırtınası meydana gelmiş, bu fırtına esnasında Allah’a hamd olsun herhangi bir can kaybı meydana gelmemiş, ancak söz konusu mahallede bazı ev işyerleri büyük ölçüde hasar görmüş, Yeni mahalle Has Camii minaresi yıkılmış ve bu fırtına nedeniyle söz konusu mahallede maddi açıdan büyük bir hasar meydana gelerek birçok ev işyeri sahibi bir mağduriyetle karşılaşmıştır. İlçemiz Yeni mahallesinde meydana gelen bu afet nedeniyle bilhassa ev ve işyerleri zarar gören mahalle sakinleri kardeşlerimize ve genel olarak tüm ilçemiz halkına geçmiş olsun dileklerimizi sunar, Cenab-ı Allah’tan halkımızı bu tür afet ve görünmeyen bela ve musibetlerden muhafaza etmesini niyaz ediyorum.“ ifadeleri kullanıldı.

ÇINARIN SESİ

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.