​HÜDA PAR heyeti kasapların sıkıntılarını dinledi

​HÜDA PAR heyeti kasapların sıkıntılarını dinledi

​HÜDA PAR Siirt İl Başkanlığı et ithalatıyla beraber sıkıntılı günler yaşayan kasap esnafını ziyaret ederek sıkıntılarını ve taleplerini dinledi.

HÜDA PAR Siirt İl Başkanı Behçet Sevgili ve beraberindeki heyet tarihi Kasaplar Çarşısı esnafını ziyaret etti.

Esnafın sıkıntı ve taleplerine kulak veren Sevgili, esnafın birçok sıkıntısının olduğunu, taleplerini dinleyerek not aldıklarını ve esnafın yaşadığı sıkıntıları ve taleplerini ilgili mercilerin dikkatine sunmak üzere basın aracılığıyla gündeme getirdiklerini söyledi.

Ziyaret sonrası bir değerlendirme yapan Sevgili, tarihi Kasaplar Çarşısı esnafını tek tek ziyaret ederek sıkıntılarına kulak verdiklerini ve taleplerini not aldıklarını belirterek, “Biz halkımızın sesi olmaya çalışıyoruz ve olacağız inşallah. Bu haftada halk tarafından helvacılar çarşısı olarak adlandırılan tarihi Kasaplar Çarşısı esnafını ziyaret ettik. Esnafımızın birçok sıkıntısının olduğunu gördük. Kasaplarımızın var olan sıkıntılarının yanı sıra bir yıldan bu yana mezbahanenin kapalı olması da kendileri için büyük bir sıkıntı. Bundan dolayı hem hayvan kesimlerini yapmakta sıkıntı yaşıyorlar hem de çevrede çok kötü bir görüntü ortaya çıkıyor. Ayrıca, belediyenin çöplerin çıkmasından önce geçmesinden dolayı da gün boyunca pis kokulardan dolayı rahatsız olduklarını da dile getiriyorlar. ” şeklinde konuştu

Tarihi çarşıda yaşanan diğer sorunlara değinen Sevgili, son olarak şunları söyledi: “Esnafımızın yaşadığı en büyük sıkıntılardan bir tanesi de son dönemlerde yaşanan hırsızlık olaylarıdır. Yakalanan hırsızların cezalandırılmaması ve çeşitli bahanelerle bu hırsızların serbest bırakılıyor olması yaşanan bu mağduriyetlerin devam etmesine sebep oluyor. Mağduriyetlerinin giderilmesi açısından en azında çarşıya Mobese sistemi takılabilir ve devriyeler atılabilir.” 

İLKHA
















 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.