HÜDA PAR heyeti patlamada hayatını kaybeden gencin taziyesine katıldı

HÜDA PAR heyeti patlamada hayatını kaybeden gencin taziyesine katıldı

HÜDA PAR Diyarbakır il teşkilatı ile Çınar ve Bismil İlçe Teşkilatlarından oluşan bir heyet 15 Ağustos günü Bölge Trafik Denetleme İstasyonuna düzenlenen bombalı saldırıda hayatını kaybeden gencin taziyesine katıldı.

HÜDA PAR Diyarbakır il başkan yardımcıları Ali Doğan ve Metin Turan, Çınar ilçe Başkanı Abdurrahman Tekdal, Bismil İlçe Başkanı Ali Bilmez ve partililerden oluşan bir heyet 15 Ağustos günü Bölge Trafik Denetleme İstasyonuna düzenlenen bombalı saldırıda hayatını kaybeden Mehmet Sari’nın (20) taziyesine katıldı.

Merkez Sur ilçesine bağlı Develi mahallesinde (köyünde) taziye ziyaretinde bulunan heyet, Sari’nın yakınlarına sabır tavsiyesinde bulunurken, heyette bulunan molla Resul Topdemir yaptığı konuşmada her canlının ecel süresinin Allah tarafından belirlendiğini belirtti.

Topdemir, Allah katında Müslümanların can ve kanının çok değerli olduğunun altını çizerek, “Peygamber Efendimiz bir hadislerinde şöyle buyuruyor, ‘Bir Mü’minin sebepsiz yere öldürülmesi, dünyanın yıkılmasından daha değerlidir’. Bakın dünya ne kadar büyük, geniş ve ihtişamlıdır, buna rağmen taş üstünde taş kalmasa da, bir Müslümanın kanının sebepsiz yere akıtılmasından daha değerli değildir. Allah katında Müslüman kanı işte bu kadar değerlidir. Fakat Allah korkusundan uzaklaşmış, Allah’ı tanımayan, Allah’ın yolundan uzaklaşmış insanların yanında  Müminlerin kanının hiçbir değeri yoktur.“ ifadelerini kullandı.

Topdemir Hz. Muhammed’in yolumuzu şaşırmamamız için Müminlere Kur’an-ı Kerim’i ve Sünnetini bıraktığını belirterek, “Allah bir ayeti kerimede şöyle buyuruyor, ‘Muhakkak benim yolum, dinim, Şeraitim doğru olandır. Ey Müminler, ey Müslümanlar bu hak yola uyun. Batıl yollara uymayın, batıl yollara uyarsanız sizler doğru yoldan saparsınız’. Eğer insan Kur’an-ı Kerim’den ayrılırsa, toplum, Allah’ı tanımaz hak yoldan ayrılırsa, Allah’ın Şeriatinden ayrılırsa, toplum canavarlaşır, birbirlerinin kanının döker, Mümin kanının değeri bir sinek kadar kalmaz.“ şeklinde konuştu.

HÜDA PAR heyeti taziye ziyaretinin ardından köyden ayrıldı.

İLKHA

 








 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.