HÜDA PAR heyeti tehlike saçan kanalda incelemelerde bulundu

HÜDA PAR heyeti tehlike saçan kanalda incelemelerde bulundu

HÜDA PAR Batman İl Başkanı ve beraberindeki heyet, Batman'da ölümlü ve yaralanmalı kazalara neden olan kanalda incelemelerde bulundu.

HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin, beraberindeki heyetle şimdiye kadar bir kişinin ölümüne, birçok kişinin de yaralanmasına neden olan ve arıtılmadan kanalizasyon suyunun batman Çayı’na akıtıldığı kanala gelerek incelemelerde bulundu.

Batman merkez Hilal Mahallesi'nde 16 yaşındaki bir çocuğun düşerek hayatını kaybetmesi üzerine gündeme gelen ve halk arasında "İkinci İluh Deresi" olarak adlandırılan kanal, tehlike saçmaya devam ediyor. Kanalının bariyersiz olmasından dolayı sık sık meydana gelen kazalar tepkilere neden olurken, yapılan tüm çağrılara rağmen kanalın çevresinde yeterli bir önlem alınmadığı görüldü.

Öte yandan, kanaldan akan kanalizasyon suyunun arıtılmadan Batman Çayı'na akması defalarca gündeme gelmesine ve aradan geçen 20 aya rağmen herhangi bir çalışma yapılmadığı gözlendi.

Kanalın olduğu bölgede incelemelerde bulunan HÜDA PAR İl Başkanı Şahin, yaptığı açıklamada yetkililere seslenerek, bir an önce kanalın ıslah edilmesi gerektiğini söyledi.

Kanalın yaymış olduğu koku nedeniyle de çevreye rahatsızlık verdiğini belirten Şahin, "Maalesef Batman’ın bir kısım kanalizasyon giderleri de buraya aktarılmakta ve çevreye büyük bir rahatsızlık vermektedir. Bu kanal çok kötü bir koku yaymaktadır. Bunun yanı sıra sebze ve meyve haline gelen insanlar için bu kanal büyük risk oluşturmaktadır. Bu kanal geçen zamanlarda ölümlü kazalara da sebebiyet vermiştir. Buranın herhangi bir tedbiri yok. Son zamanlarda güya bazı tedbirler alınmış, fakat kesinlikle bu tedbir olarak ifade edilemez." dedi.

"Batman için büyük bir ayıp"   

Kanalın üstünün kapatılıp, ıslah edilmesi gerektiğini vurgulayan Şahin, "Ayrıca kanala akıtılan kanalizasyon suyu kötü kokusu nedeniyle sebze ve meyve hali esnafını müthiş bir şekilde rahatsız etmektedir. Koku etrafa yayılıyor. Acilen belediyenin bu kanalın üstünü kapatması ve bunu ıslah etmesi lazım. Üstelik kanalizasyon sularının arıtılmadan Batman Çayı’na aktarıldığı bilgisi söz konusudur. Bu Batman’a yakışmayan bir durumdur. Acilen gerek kazalara sebebiyet veren durumun ortadan kaldırılması gerekse de kokusu itibariyle özellikle müthiş derecede hal esnafını rahatsız eden bu sorunun ortadan kaldırılması gerekir. Kanalizasyon giderinin aktarıldığı ve pis kokuların yayıldığı bu kanal Batman’ın şehirleşme yapısına kesinlikle yakışmıyor. Bu Batman için büyük bir ayıptır." diye konuştu.

İLKHA














 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler