HÜDA PAR heyetinden  Şehit ve Tutuklu ailelerine bayram ziyareti video foto

HÜDA PAR heyetinden Şehit ve Tutuklu ailelerine bayram ziyareti video foto

HÜDA PAR GİK üyeleri ve Çınar İlçe Teşkilatından oluşan bir heyet Şehit ve Tutuklu ailelerini ziyaret ederek bayramlarını kutladı.

Hür Dava Partisi (Hüda Par) GİK Üyesi Abdüssamet Yalçın ve Mahmut Tekdal, Hüda Par Çınar İlçe Başkanı Abdurrahman Tekdal ve partililerden oluşan bir heyet Kurban Bayramları ziyaretleri kapsamında Şehit ve Tutuklu ailelerini ziyaret ederek bayramlarını kutladı.

Heyet Bulutçeker(Qubık), Çatmadal(Delavgür), Harabe(Xerabé), Şarge(Şargo), Pembeviran(Kurm), Bellitaş (Xırbésitıl), Yarımkaş(Kanipank), Yıllarca(Gogveri) ve Yıllarca’ya(Gogveri) bağlı Kalığ ve Hérik mahallelerinde (köylerinde) bulunan Şehit ve Tutuklu ailelerini ziyaret ederek bayramlarını kutladı.

HÜDA PAR heyeti İslami davdan dolayı yaklaşık 20 yıldır cezaevinde bulunan Seyfettin Kınay ile İslami davalardan dolayı şehid edilen Şehid Yüksel Tan, Selahhatin Asar, Hüsnü Asar, İbrahim Dağtekin, Tevfik Kaya, Davut Kınay, Osman Kınay, Hamza Duman ve PKK’nin yola döşediği mayın saldırısında hayatını kaybeden Şehid M.Emin Gülçer, M.Halil Gülçer, Kutbettin Ayhan, Muhammed Ayhan, Molla Hıdır Akyol, Ramazan Yeşil ve Bedri Soysal’ın ailelerini ziyaret etti.

Şehit ve Tutuklu ailelerini ziyarette konuşan HÜDA PAR GİK Üyesi Abdüssamet Yalçın, şehitlerin unutulmadığını ve hatıralarının sürekli canlı olduğunu belirterek, “Şehid ailelerine karşı kendimizi borçlu görüyoruz. Sizler Müslümanların hatırındasınız, unutulmuyorsunuz.“ dedi.

Şehid ve şehadetin öneminden bahseden Yalçın, “Şehidlerin kanı İslam’ın yeşermesine vesile olacak. Bizlerin de amacı Allah yolunda Şehid olmaktır.“ ifadelerini kullandı.

HÜDA PAR heyeti daha sonra 1994 yılında Kadir Gecesi'nin sabahı köyden Diyarbakır'a bayram alışverişi için giden otobüsün, yola döşenen mayına basması sonucu Şehid edilen 10 Müslümanın kabirlerini ziyaret etti.

Şehitlikte yatanlar hakkında bilgi veren köylüler, "1994 yılında Kadir Gecesi'nin sabahında köyden Diyarbakır'a bayram alışverişine giden otobüsün, yola döşenen mayına basması sonucu 10 Müslüman şehit edildi, 30'dan fazla Müslüman yaralandı. Kimisi sakat kaldı, kimisi ağır yaralar aldı. Köyün tek otobüsü olması hasebiyle bayramdan dolayı kapasitesinden fazla yolcu almıştı. Daha önce birçok defa yola mayın döşenmiş, fakat fark edilmişti. Ancak İslam düşmanları bilinçli olarak bayram ağzını ve Kadir Gecesini seçmiştiler." ifadelerini kullandı.

ÇINARINSESİ















HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.