HÜDA PAR: Hükümeti Doğu Türkistan’a seyirci kalmamaya davet ediyoruz

HÜDA PAR: Hükümeti Doğu Türkistan’a seyirci kalmamaya davet ediyoruz

Doğu Türkistan’da devam eden zulme karşı hükümeti ve İslam dünyasını seyirci kalmamaya davet eden HÜDA PAR, birçok ülke tarafından görmezden gelinen bu vahşetlerin, Türkiye’de de görmezden gelindiğine ve hiç dile getirilmediğine dikkat çekti.

Komünist Çin’in Uygur Müslümanlarına yönelik yıllardır uyguladığı devlet terörünün tüm şiddetiyle devam ettiğine dikkati çeken HÜDA PAR Genel Merkezi, ülkeler tarafından görülmeyen bu durumun Türkiye’de de siyasi otorite tarafından görülmediğinin altını çizdi.

Çin'in Doğu Türkistan'daki toplama kamplarında işkence ettiği Uygur Müslümanları, Komünist Parti tarafından yaptırılan fabrikalarda köle gibi çalıştırılırken, verilen emirler ve tehditler doğrultusunda bu işleri kabul etmek zorunda bırakılıyorlar.

Sovyetler Birliği döneminde insanları taş ocakları ve demir yollarında çalışmaya iten gulag kampları, Çin'de laojiao ismiyle kuruldu. 2013'te yeniden yapılandırılan bu kamplarda Komünist doktrin ve işkencelerle Müslümanlar asimile edilmeye çalışılıyor.

Birleşmiş Milletlere göre bir milyon civarında Müslüman Uygur Türkü, Çin'in "eğitim merkezi" olarak dünyaya lanse ettiği toplama kamplarında tutuluyor.

Doğu Türkistan’da her geçen gün artan insan hak ihlalleri, katliam, asimilasyon, tecrit politikaları, din, kültür, içtimai, idari yasak ve baskılara sert tepki gösteren HÜDA PAR, yaşanan bu vahşetlerin hükümete yakın kimi medya organlarında siyasi çıkarlara kurban edilerek tersyüz edildiğini ifade etti.

“Türkiye’de özellikle siyasi otorite tarafından görmezden geliniyor”

Komünist Çin’in, Doğu Türkistan’da yaptığı devlet terörünün tüm şiddetiyle devam ettiği ifade edilen açıklamada, “Çin Devleti tarafından Uygur Müslümanlarına yönelik yıllardır uygulanan asimilasyon, aile yapısına müdahale, mesken masuniyetini ihlal, ev ve iş yerleri üzerinde tahakküm kurma, ibadet hakkını engelleme gibi devlet terörü tüm şiddetiyle devam etmektedir. Asılsız suçlamalarla kamplara ve zindanlara atılan birçok kişi ağır işkenceler sonucu yaşamını yitirmekte, barışçıl gösteriler kanlı müdahalelerle bastırılmaktadır. Birçok ülke tarafından görmezden gelinen bu durum Türkiye’de de özellikle siyasi otorite tarafından görmezden gelinmekte ve hiç dile getirilmemektedir.” denildi.

“HÜDA PAR olarak hükümeti ve İslam dünyasını Doğu Türkistan’a seyirci kalmamaya davet ediyoruz”

Doğu Türkistan’daki zulümlerin kimi medya kuruluşları tarafından görmezden gelindiğine de dikkat çekilen açıklamada, “Hükümete yakın kimi medya organlarında ise meselenin siyasi çıkarlara kurban edilerek tersyüz edilmesi vicdanları kanatmakta ve bu kardeşlerimizin acılarına yeni acılar katmaktadır. Mazlumiyetlerin ve mağduriyetlerin siyasi, ideolojik ve çıkar ilişkilerine kurban edilmesi derin bir ahlaki zafiyet ve samimiyet yoksunluğu göstergesidir. Bu anlamda HÜDA PAR olarak imkânlarımız ölçüsünde bütün mazlumların yanında olduğumuz gibi Doğu Türkistanlı mazlum kardeşlerimizin de yanlarında olduğumuzu vurguluyor, hükümeti ve İslam dünyasını bu vahşete daha fazla seyirci kalmamaya davet ediyoruz.” şeklinde ifade edildi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.