HÜDA PAR iftarda Bismillilerle buluştu

HÜDA PAR iftarda Bismillilerle buluştu

HÜDA PAR Bismil ilçe teşkilatı düzenlediği iftar programında Bismillilerle bir araya geldi. İftarda Suriyeli mülteci aileler de unutulmadı.

DİYARBAKIR - Hür Dava Partisi (HÜDA Par) Bismil ilçe teşkilatı, 700 kişiye ve çadırda yaşayan 15 Suriyeli aileye iftar yemeği verdi.

 

Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başlayan iftar yemeği etkinliğinde, HÜDA Par kurucularından Vedat Turgut kısa bir konuşma yaptı.

 

Yapılan ibadetlerin kılınan teravih namazlarının ve tutulan oruçlarının kabul edilmesi temennisiyle konuşmasına başlayan Turgut, konuşmasının devamında Müslüman coğrafyasında yaşanan zulümlere değindi.

 

Filistin halkı iftarını, sahurunu Yahudilerin bombaları ile açıyor
Ramazan ayında Filistin’de yaşanan vahşeti, Siyonist İsrail’in yaptığı zulmü dile getiren Turgut, "Bu günlere baktığımızda Müslüman  Filistin halkı iftarını, sahurunu Yahudilerin bombaları ile açıyor. Siyonistler kara harekâtı ile tank ve toplarıyla Filistin`e,Gazze`ye girerek Müslümanları şehit etmeye başladı." dedi.

 

Turgut konuşmasının sonunda, “Suriye, Irak, Afganistan ve Pakistan’da bulunan Müslümanlar, İsrail`i, Amerika'yı, İngilizleri ve kan emicileri bırakıp birbirlerini öldürmekteler. Her kim Yahudilere karşı mücadele ederse şehittir. Bu gün Yahudiler Müslümanların üzerlerine musallat olup, büyük devletler Müslümanları kandırmakta paralarıyla, petrolleri ile keyif yapıp Müslümanları birbirlerine düşürmekteler.” ifadelerini kullandı.

 

Suriye’de yaşanan iç savaştan kaçarak Bismil Kara Köprüde çadırda yaşayan 15 Suriyeli aileyi de unutmayan Bismil HÜDA Par ilçe teşkilatı çadırda yaşayan ailelere iftar yemeği verdi.  (Hasan Gündüz - İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.