Hüda- Par İmam Hatip'e yapılan saldırıyı kınadı

Hüda- Par İmam Hatip'e yapılan saldırıyı kınadı

Siverek Hüda-Par İlçe Teşkilatı yaptığı yazılı basın açıklaması ile Mehmet Akif Ersoy Anadolu İmam Hatip Lisesi'ne yapılan menfur saldırıyı kınadı.

ŞANLIURFA- Siverek HÜDA-PAR İlçe Teşkilatı yaptığı yazılı basın açıklaması ile Mehmet Akif Ersoy Anadolu İmam Hatip Lisesi’ne  yapılan menfur saldırıyı kınayarak faillerinin bir an önce yakalanmasını istedi. 


Ahmet İdem  imzasıyla yapılan basın açıklamasında, şu ifadelere yer verildi:
“Dicle Mahallemizde bulunan Mehmet Akif Ersoy Anadolu İmam Hatip Lisesine, kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından menfur bir saldırı gerçekleştirilmiştir. Okulun duvar ve koridorlarına çirkin propagandalarını yazan saldırganlar, okulda eğitim ve öğretim faaliyetinin aksamasına neden olmuşlardır. Bilindiği üzere Kobani’deki olayları bahane eden kesimler tarafından çıkarılan olaylar, 50’ye yakın kişinin hayatını kaybetmesine sebep olmuştu. Çıkan olaylarda yüzlerce işyeri, kamu binası, cami, Kur’an kursu zarar görmüştü. Son olaylarda ayrıca 242 okul tahrip edilmişti. İlçemizde de İmam Hatip Lisesi’nin hedef alınması asla tesadüf değildir. Siverek halkı olarak ilçemizin huzurunu bozan, halkı tedirgin eden bu çirkin olayları tasvip etmiyoruz. İlçedeki tüm STK’ları bu anlamsız saldırılara karşı tepkilerini ortaya koymaya davet ediyoruz. HÜDA –PAR Siverek ilçe teşkilatı olarak bu çirkin saldırıyı telin ederek, bu çirkin eylemi yapanların bir an önce yakalanmasını talep ediyoruz.” (Abdurahman Uğurlu-İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler