HÜDA PAR’ın bayramlaşma programları devam ediyor

HÜDA PAR’ın bayramlaşma programları devam ediyor

HÜDA PAR Kurban Bayramı münasebetiyle hem farklı partilerle hem de kendi teşkilatlarında bayramlaşma programlarına devam ediyor.

Çeşitli siyasi partilerle bayramlaşan HÜDA PAR teşkilatları, kendi üyeleriyle de bayramlaşma programlarını sürdürüyor.

Diyarbakır

HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Şeyhmus Tanrıkulu, Kurban Bayramı münasebetiyle AK Parti il başkanlığını ziyaret etti. Tanrıkulu ve beraberindeki heyeti AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Dara Akar karşıladı.

Kurban Bayramı’nın Müslümanlar arasında birlik ve beraberlik getirmesi temennisinde bulunan Tanrıkulu, en büyük arzularının, dünyanın her yerindeki zulümlerin bir an önce sona ermesi olduğunu belirtti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Akar ise bayramların sevgi ve barışın tesisinde çok önemli fırsatlar olduğunu söyledi. Bayramlarda siyasi partilerin birbirlerini ziyaret etmesinin çok önemli olduğunu ifade eden Akar, siyasi partilerin sadece bayramlarda değil, bayram dışındaki zamanlarda da bir araya gelmeleri gerektiğini, 15 Temmuz darbe girişimine karşı çıkan HÜDA PAR’ın çok önemli bir siyasi hareket olduğunu belirtti.

Diyarbakır / Çınar 

HÜDA PAR Çınar İlçe Başkanı Abdurrahman Tekdal ve partililerden oluşan bir heyet Kurban Bayramları ziyaretleri kapsamında Şehit ve Tutuklu ailelerini ziyaret ederek bayramlarını tebrik etti.

Heyet, Bulutçeker (Qubik), Çatmadal (Delavgur), Harabe(Xerabê), Şarge (Şargo), Pembeviran (Kurm), Bellitaş (Xirbêsîtil), Yarımkaş (Kanîpank), Yıllarca (Gogverî) ve Yıllarca’ya bağlı Kaliğ ve Hêrîk mahallelerinde (köylerinde) bulunan şehit ve tutuklu ailelerini ziyaret ederek bayramlarını kutladı.

Ziyaretlerde konuşan HÜDA PAR Çınar İlçe Başkanı Abdurrahman Tekdal, şehitlerin unutulmadığını ve hatıralarının sürekli canlı olduğunu belirterek, “Şehid ailelerine karşı kendimizi borçlu görüyoruz. Sizler Müslümanların hatırındasınız, unutulmuyorsunuz.” dedi.

Muş

HÜDA PAR Muş İl Başkanlığı bayramlaşma programları kapsamında, 28 Şubat ve FETÖ mağduru mahkûm ailelerine de bayram ziyaretinde bulundu.

HÜDA PAR  GİK üyesi İnan Sur, Muş İl Başkanı M. Şirin Çağlayan, İstişare Kurulu Üyesi Zeynelabidin Gülsever, Korkut İlçe Başkanı Kemal Elitaş ve beraberlerindeki heyet 28 Şubat ve FETÖ mağduru mahkûmların ailelerini ziyaret ederek, bayramlarını kutladı.

 İslami kimliğinden dolayı yıllardır cezaevinde tutuklu bulunan Ahmet Arslan’ın, Muş’un Yukarıyongalı (Dera Çengeli) köyünde ikamet eden ailesini ziyaret eden HÜDA PAR heyeti, her zaman mağdur ailelerin yanında olacaklarını ve bu Kurban Bayramı’nın Yusufî ve muhacirlerin özgürlüğüne vesile olması temennisinde bulundu.

Ahmet Arslan’ın eşi Ayten Arslan ise Nisan 2016 da geçirdiği trafik kazasında ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmiş, babası Mahmut Arslan ise 16 Ocak 2016 da evladına hasret olarak gözlerini hayata yummuştu.

Ayrıca HÜDA PAR Muş il teşkilatı düzenlediği bayramlaşma etkinliği ile üye ve gönüllüleriyle de bir araya geldi.

Bayramlaşma programında konuşan HÜDA PAR Muş İl Başkanı M. Şirin Çağlayan, İslam ülkelerinin içerisinde bulunduğu durum düşünüldüğünde bayramı bayram gibi geçirmenin mümkün olmadığını belirterek, “Bayramı, bayram gibi kutlayıp bayram gibi geçirdiğimizde tam olarak mutlu olabiliriz. İslam ülkelerinin içerisinde bulunduğu durumu düşündüğümüzde bayramı bayram gibi geçirmek mümkün değildir. Rabbim bayramları bayram gibi geçirmeyi bize nasip etsin. İçerisinde bulunduğumuz durum ve rahatlık itibariyle omuzlarımızdaki yükümüz ağırlaşmıştır. Bu durumda daha çok çalışmamız gerekmektedir. Ümmetin esaret altından kurtulması için daha çok fedakârlık yapmamız lazım. Hz. İbrahim’in teslimiyetiyle Rabbimize kulluk etmemiz üzerimize farzdır.” dedi.

Daha sonra programda bir konuşma yapan HÜDA PAR İstişare Kurulu üyesi Zeynelabidin Gülsever ise bayramları yok etmek ve bayramlaşmayı ortadan kaldırmak için nice krallar, devlet başkanları ve rejimlerin mücadele verdiğini fakat bunların başarılı olamadıklarını ifade etti.

Mardin / Midyat

HÜDA PAR Midyat İlçe Teşkilatının düzenlediği bayramlaşma programı yoğun katılımla gerçekleşti. İlçe teşkilatı binasında yapılan programa çeşitli STK temsilcileri, parti üye ve gönüllüleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Bayramlaşma programında bir konuşma yapan Fehmi Kaplan Hoca, FETÖ kumpaslarıyla tutuklu bulunan Yusufîlerin özgürlükleri için duada bulunduktan sonra, kurban ibadeti ile ilgili kısa bir konuşma yaptı.

Kaplan, “Kurban Allah’a yakınlaşmaktır. İnsanın sahip olduğu en değerli şeyi Allah için feda etmektir. Allah’tan aldığı emri yerine getirmek için biricik oğlunu kurban etmeye giden Hz. İbrahim’in yerine kendimizi koyalım, Hacer annemizin yerine kendimizi koyalım. Ne kadar zor olduğunu göreceksiniz. Hz. Hacer ve oğlu İsmail teslimiyet gösterdiler. Allah, Hz. İbrahim’i imtihan etmişti ve imtihanı kazanan Hz. İbrahim’e hediye olarak Kurban göndermiş ve İsmail’in yerine onun kanını akıtmıştır. Bizler de O’nun bu sünnetini yerine getirerek kurban kesmekteyiz. Rabbim Kurban Bayramı’nı tüm Müslümanların birliğine ve ittifakına, Medrese-i Yusufiye’de bulunan kardeşlerimizin özgürlüğüne vesile olmasını yüce Allah’tan niyaz ediyoruz.” dedi.

HÜDA PAR Midyat İlçe Başkanı İsa Altunkaynak ise yaptığı konuşmada şunları söyledi: “İslam’ın büyük şiarlarından olan bayramlar birlik ve beraberliğin, kardeşliğin, sevgi ve muhabbettin doruk noktasına ulaştığı günlerdir. Ancak günümüzde İslam coğrafyasında müstekbirler ve işbirlikçilerinin elleriyle Müslümanların kanı akıtılmakta, binlercesi şehid edilmekte ve muhacir olmaktadır. 40 bayramdır Medrese-i Yusufiye’de ailelerinden uzak olan kardeşlerimiz var. Bayramın bu hasretin son bulmasına, birlik ve beraberliğe vesile olmasını yüce Allah’tan umut ediyoruz.”

Yapılan ikramların ardından parti binası önünde salavat ve tekbirler eşliğinde yapılan toplu bayramlaşmadan sonra program sona erdi.

Engelliler derneğine bayram ziyareti

Bayramlaşma programın ardından Altunkaynak başkanlığındaki bir heyet, STK ziyaretlerinde bulundu. Midyat Engelliler Derneğini de ziyaret eden HÜDA PAR heyeti, engelli vatandaşların bayramlarını tebrik etti. Şu ana kadar ilk defa bir siyasi partinin kendilerinin ziyaretlerine geldiğini ifade eden dernek yönetim kurulu başkanı Şükrü Baran, ziyaretten dolayı memnuniyetini dile getirdi.

Adana

HÜDA PAR Adana İl Başkanlığı da Kurban Bayramı münasebetiyle partililer ve halkla bayramlaştı. HÜDA PAR Adana İl Başkanı Veysel Yavuz ile il ve ilçe teşkilat yetkililerinin de katıldığı bayramlaşma programına gelen misafirlere ikramda bulunuldu.

Burada bir konuşma yapan il başkanı Veysel Yavuz, darbe girişimi sürecinden sonra FETÖ’cü polis, savcı ve hâkimlerce kurulan kumpaslar bir bir ortaya çıkmışken 28 Şubat ve FETÖ mağduru Yusufîler konusunda hiçbir adımın atılmamasını eleştirdi.

Halen cezaevlerinde yüzlerce İslami kimlikli mahkûm olduğunu hatırlatan Yavuz,  mağduriyetlerin giderilmesi için gerekli düzenlemelerin yapılması ve FETÖ yargısı mağduru Yusufilerin yeniden yargılanmalarının önünün açılmasını istediklerini söyledi.

Batman

Batman’da siyasi partiler arası bayramlaşmalar çerçevesinde HÜDA PAR heyeti Saadet Partisi İl Başkanlığı’nı ziyaret etti.

İl Başkan Yardımcısı Salih Altuğ, İl Sekreteri Veysi Demir ve il yönetiminden oluşan HÜDA PAR heyetini, Saadet Partisi İl Başkanı Mehmet Fırat, Merkez İlçe Başkanı Ahmet Akgün, İl Müfettişi Said Dağ ve partililer ağırladı.

İkinci bayramlaşma ziyaretini Saadet Partisi, HÜDA PAR İl Başkanlığı’na gerçekleştirdi. İl Başkanı Mehmet Fırat, Merkez İlçe Başkanı Ahmet Akgün, İl Müfettişi Said Dağ ve il yöneticilerinden oluşan Saadet Partisi heyetini, HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Eyyüp Yanaç, İl Başkan Yardımcısı Salih Altuğ, İl Sekreteri Veysi Demir ve il yönetimi ağırladı.

Kabuller sırasında Batman ve bölgenin genel durumu ve yapılan kayyum atamaları konuları konuşuldu. Ziyaret sırasında konuşan HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Eyyüp Yanaç, bölgenin ve Türkiye’nin içinde bulunduğu duruma değinerek, dindar insanların ve çevrelerin içinde bulunulan tehlikenin durumunu dikkate alarak, düşünmesi ve ona göre birlik içinde nesil ve toplumun ıslahı için çalışması gerektiğini söyledi.

Saadet Partisi İl Başkanı Mehmet Fırat da toplumdaki ifsat, İslam düşmanı akımlar ve tehlikelere karşı birlik ve vahdete vurgu yaparak, birlik ve vahdet içinde hareket edilmesi halinde neslin ve toplumun içinde bulunduğu tehlikenin bertaraf edileceğini belirtti.

Batman’da siyasi parti bayramlaşmalarında AK Parti İl Başkan Yardımcıları Burhanettin Ceylan ve Abdulbaki Polat HÜDA PAR İl Başkanlığı bayramlaşmasına iştirak ederek HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu ve partililerle bir araya geldi.

Gaziantep

Mübarek Kurban Bayramı münasebetiyle siyasi partiler arası yapılan bayramlaşmalar çerçevesinde AK Parti Gaziantep İl Başkanlığından oluşan bir heyet HÜDA PAR İl Başkanlığına bayram ziyaretinde bulundu.

AK Parti Gaziantep İl Başkan Yardımcısı ve İl Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Deveci ve beraberindeki heyeti, HÜDA PAR Gaziantep İl Başkan Yardımcısı Nihat Yetkin karşıladı.

Genelde İslam coğrafyasının özelde bölgenin içerisinde bulunduğu yıkımların konuşulduğu ziyarette, birlik ve beraberlik içerisinde bu zulümlerin önüne geçilebileceği ifade edildi.

ABD destekli 15 Temmuz darbe girişiminin başarılı olduğu takdirde Türkiye’nin Suriye ve Irak’tan bir farkının kalmayacağını belirten HÜDA PAR Gaziantep İl Başkan Yardımcısı Nihat Yetkin, Türkiye’nin sürekli batılı ülkelerin hedefi olduğunu söyledi.

AK Parti Gaziantep İl Başkanlığı İl Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Deveci de HÜDA PAR’ın Türkiye’nin yeni siyasal sürecinde önemli bir yeri olduğunu ve HÜDA PAR’a siyaset hayatında başarılar diledi. Samimi bir atmosferde geçen bayramlaşma ziyareti yapılan ikramların ardından son buldu.

Öte yandan Gaziantep HÜDA PAR İl Başkanlığında bir bayramlaşma programı da düzenlendi. Bayramlaşma programına HÜDA PAR üye ve gönüllerinin yanı sıra Gaziantep Mustazaflar Cemiyeti ile Peygamber Sevdalıları Platformuna üye STK’ların yanı sıra halk da katıldı.

İslam âleminin çok zor bir süreçten geçtiğini ve bütün olumsuzluklara rağmen bayramın bütün İslam âlemine barış ve huzur getirmesini dileyen HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanı Mehmet Nakşi Erat, bayramlaşma programında yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Bugün Gaziantep İl Başkanlığımızda partililerimiz ve halkımızla bayramlaştık. Bugün İslam âleminin durumuna baktığımız zaman özellikle üst akıl dedikleri ABD, NATO ve Avrupa’nın İslam coğrafyasını kan gölüne çevirdikleri bir zamanda, İslam ülkelerinin ve şehirlerinin yerle bir olduğu, milyonlarca insanın mülteci konumuna düştüğü ve binlerce çocuğun hayatını kaybettiği ve her gün bunların sayısının giderek arttığı bir dönemde bayramı yaşamaya çalışıyoruz. Bütün bu olumsuzluklara rağmen yine de bugün bayramdır. Elbette ki Rabbimizin emri ile kurbanlarımızı kesip bayramımızı yapacağız.” (Ayetullah Tarhan, Süleyman Tunç, İbrahim Koçyiğit, Vedat Aydın -İLKHA)











































































HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.