HÜDA PAR İstanbul İl Başkanlığından esnaf ziyareti

HÜDA PAR İstanbul İl Başkanlığından esnaf ziyareti

Beraberindeki heyetle İstanbul’un ticaret merkezlerinden olan Fatih Mercan’da esnaf ziyaretlerinde bulunan HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Erdal Elibüyük, ekonomik kriz sebebiyle zor günler geçiren esnafın sıkıntılarını dinledi.

Yaptıkları ziyaretlerin ardında İLKHA’ya açıklamalarda bulunan HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Erdal Elibüyük, kur farkından dolayı etkilenen ve çeşitli sıkıntılar çeken esnafın piyasadaki boşluk ve denetimsizlikten dolayı fırsatçıların yüksek oranlarda zam yapmalarından dolayı şikâyetçi olduklarını belirtti.

Elibüyük “Mercan esnafını ziyaret ettik. Aslında buradaki esnafların sorunlarının da diğerlerinden bir farkı yok. Burada bulunan esnaf ithalat yaptıkları için döviz-TL kurundan direkt etkileniyor. Bu anlamda esnaf ciddi sıkıntı içerisindedir. Esnaf özellikle Cumhurbaşkanının ‘kriz yok’ demesine çok tepkililer. İşyerini kapatanlarda tutun, çek yazdırana kadar her türlü sıkıntı yaşanıyor. Bu bölgede bulunan esnaf, dolar cinsi üzerinden kira verdikleri için yaşananlarda daha fazla etkilenmiş durumdalar. Yine yaşanan sıkıntının adının doğru konması ve buna göre çözüm getirilmesi gerektiğini ifade ettiler. Üzülerek belirtmemiz gerekir ki yine bu durumdan en çok küçük esnaf etkilendi.” İfadelerini kullandı.

“Daha önce Körfez Krizi ve 2001 yılında yaşanan krizleri de gördük ama şimdilerde yaşanan kriz gibisini hiçbir zaman yaşamadık” diyen esnafın SGK primlerinin yüksekliğinden şikâyet ettiğini belirten Elibüyük, “Esnaf yaşanan mağduriyetlerin giderilmesi adına hükümet yetkililerinden yardım bekliyorlar” dedi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.