HÜDA PAR İstanbul İl Başkanlığından uyarı

HÜDA PAR İstanbul İl Başkanlığından uyarı

HÜDA PAR İstanbul İl Başkanlığı, son günlerde Afganistan, Pakistan ve Suriyeli göçmenlerle yaşanan gerginliklere ilişkin bir açıklama yaparak yetkili kurumları uyardı.

HÜDA PAR İstanbul İl Başkanlığı, geçtiğimiz günlerde Sultangazi'de göçmenlerle yaşanan kavgada bir kişinin hayatını kaybetmesi ve benzeri olayların farklı yerlerde de yaşanması nedeniyle bir açıklama yaparak, uyarılarda bulundu.

HÜDA PAR İstanbul İl Başkanı Erdal Elibüyük imzasıyla yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Bir müddet önce Sultangazi ilçemizde bir gencin kavga esnasında bıçaklı saldırıyla hayatını kaybetmesi, bu vakıa ile doğrudan ya da dolaylı gelişen olaylar üzerine, özellikle savaşlardan veya çeşitli nedenlerden dolayı ülkemize gelmiş bulunan Afganistan, Pakistan ve Suriyeli kardeşlerimize karşı başlatılan taciz, saldırı ve linç girişimleri endişe verici bir boyuta ulaşmıştır. Masum ve özellikle misafir konumundaki insanlara karşı yapılan saldırı girişimleri telafisi güç başka mağduriyetlere sebep olabilecektir."

Benzeri olayların tekerrür etmemesi için başta İstanbul Valiliği olmak üzere, yetkili mercilerin gerekli tedbirleri alması gerektiğinin belirtildiği açıklamada, "Başta Sultangazi ilçemizde olmak üzere şehrimizde misafir olan kardeşlerimizin can ve mal güvenliğini sağlamak İstanbul Valiliğinin görevidir. İl Başkanlığı olarak yetkili mercilerden lokal olarak gelişen, medeniyet değerlerimize ve halkımızın gelecek tasavvuruyla uyuşmayan, menfur hadiselerin tekerrür etmemesi için acil ve ciddi tedbirlerin alınmasını bekliyoruz." diye belirtti.  (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.