​HÜDA PAR Kadın Kolları olarak hedefimiz Zeynepler yetiştirmektir

​HÜDA PAR Kadın Kolları olarak hedefimiz Zeynepler yetiştirmektir

​Kerbela katliamının yıldönümü münasebetiyle açıklama yapan HÜDA PAR Diyarbakır İl Kadın Kolları Başkanı Sema Yarar, hedeflerinin Zeynepler yetiştirmek olduğunu söyledi.

HÜDA PAR Diyarbakır İl Kadın Kolları Başkanı Sema Yarar, Kerbela olayının yıldönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada, Hazreti Zeynep’in günümüz kadınlarına birer numune-i imtisal olduğunu vurguladı.

HÜDA PAR Kadın Kolları olarak vazifelerinin Hazreti Zeynep’in misyonuna sahip çıkmak olduğunu söyleyen Yarar, "Hazreti Zeynep’in davasını ne pahasına olursa olsun omuzlayacağız." değerlendirmesinde bulundu.

Muharrem ayında vuku bulun Kerbela’yı ve Hazreti Zeynep’i yad eden Yarar, "Muharrem ayı denilince aklımıza Kerbela gelir. Kerbela denilince aklımıza Hazreti Hüseyin, zulüm ve katliam gelir. Kerbela denilince aklımıza Hazreti Zeynep’in feryadı gelir. Kerbela; Hazreti Hüseyin ve yarenlerinin katledilmesidir." dedi.

"Kerbela Hazreti Zeynep’in çağlara mesajıdır"

Kerbela denilince akla Hazreti Zeynep’in yezitlere karşı göstermiş olduğu izzetli direnişinin geldiğini söyleyen Yarar, "Bir bayan olarak bizim için Kerbela Hazreti Zeynep’in feryadıdır. Hazreti Zeynep’in direnişidir, metanetidir, daha önemlisi Hazreti Zeynep’in çağlara mesajıdır. Bu faciayı, bu zulmü bizlere kadar ulaştıran Hazreti Zeynep’tir. Zulmü ve faciayı bütün hücreleri ile yaşamıştır." ifadelerini kullandı.

"Bize düşen Hazreti Zeynep’in misyonuna sahip çıkmaktır"

Hazreti Zeynep’in günümüz kadınlarına birer numune-i imtisal olduğunu sözlerine ekleyen Yarar, "Bütün sevdikleri gözleri önünde tek tek katledilen bir annedir Hazreti Zeynep. Bundan dolayı Hazreti Zeynep bizim için numunedir, örnektir, ulaşılması gereken hedeftir. Hazreti Zeynep ümmetin feryadıdır. Bize düşen bu feryadı çağlara ulaştırmaktır. Bize düşen onun mücadelesini devam ettirmektir. Bize düşen onun yolunu sürdürmektir. Onun misyonuna sahip çıkmaktır. HÜDA PAR Kadın Kolları olarak hedefimiz Zeynepler yetiştirmektir." dedi.

"Hazreti Zeynep’in davasını ne pahasına olursa olsun omuzlayacağız"

Hazreti Zeynep gibi zamanın yezitlerine karşı olduklarını haykırmaktan çekinmeyeceklerini söyleyen Yarar, "HÜDA PAR Kadın Kolları olarak, Hazreti Zeynep’in safında olduğumuzu her ortamda haykıracağız. Hazreti Zeynep’in yaptığı gibi yezitlerin, zalimlerin, despotların, sömürgeci emperyalistlerin, zamanın yezidi düzenlerinin karşısında olduğumuzu haykırmaktan çekinmeyeceğiz. Hazreti Zeynep’in yolunu yol tutacağız, davasını ne pahasına olursa olsun omuzlayacağız." ifadelerini kullandı.

"Vahdet çatısı altında toplanmasını can-ı gönülden niyaz ediyoruz"

Son olarak İslam Coğrafyasında Müslümanlara reva görülen katliamlarının son bulması temennisinde bulunan Yarar, "Bu vesile ile dünyanın dört bir yanında Yüce Allah'ın dinini yaşamak arzusunda olan Müslüman kardeşlerimize reva görülen vahşet, katliam ve soykırımların son bulması için yüce Mevlamıza yalvarıyor, duamıza icabet etmesini diliyor, İslam ümmetini ve dünya mustazaflarını kurtuluşa ulaştırmasını, vahdet çatısı altında toplanmasını can-ı gönülden niyaz ediyoruz." şeklinde konuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.