HÜDA PAR kızları yıllardır kayıp olan aileyi ziyaret etti

HÜDA PAR kızları yıllardır kayıp olan aileyi ziyaret etti

HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanı, 2008 yılında kaçırılan ve aradan geçen 9 yıla rağmen hâlen bulunamayan Gül Gonca Çelik’in acılı ailesini evinde ziyaret etti.

HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanı Mehmet Nakşi Erat ve beraberindeki heyet, 2008 yılında bir akrabasının evine giderken kaçırılan ve aradan geçen 9 yıla rağmen bulunamayan Gül Gonca Çelik’in acılı ailesini evinde ziyaret etti.

Gaziantep’te 15 Mart 2008 yılında halasına gitmek için evden ayrılan ve bir daha kızlarından bir haber alamayan Fatma ve Cuma Çelik çifti,  9 yıldır 10 yaşında iken kayıp olan kızları Gül Gonca Çelik’i arıyor. Aradan geçen 9 yıla rağmen kızlarını aramaktan vazgeçmeyen aile, kayıp kızları için bütün girişimlerde bulundukları halde bir sonuç alamamanın acısını yaşıyor.

Kızlarının bulunması için çalmadık kapı bırakmayan Gül Gonca Çelik’in acılı ailesini evlerinde ziyaret eden HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanı Mehmet Nakşi Erat, aileye geçmiş olsun dileklerinde bulunarak, kaçırılan Gül Gonca Çelik’in bulunması için ellerinden gelen çabayı göstereceklerini ve bu konuda Çelik ailesine yardımcı olamaya çalışacaklarını belirtti.

Acılı aileyi dinledikten sonra açıklamalarda bulunan Erat, "Cuma Çelik kardeşimiz daha önce ailece bizi partide ziyaret ettiler. 9 yaşlarındaki kızları kaybolmuştu. Yaklaşık 9 senedir halen kayıp, bulunamadı. Bizlerde kendilerini evlerinde ziyaret etmek istedik. Bir nebzede olsun acılarına ortak olmak ve teselli vermek amacıyla ziyaretlerine geldik. Kız çocukları 9 senedir kayıp, şu anda kızları 19 yaşındadır. Aradan geçen bunca yıla rağmen halen kızlarının bulunamamasının acısını yaşıyorlar." dedi.

Çelik ailesinin acısının halen ilk günkü gibi taze olduğuna şahit olduklarını belirten Erat, “Çelik ailesi kızlarının bulunması için ciddi adımlar atılmadığını ifade ediyorlar. İlk kaybolduğunda ilgilenilmediğini söylüyorlar. Kendileri başvurmadık hiçbir kapı bırakmamışlar. Resmi bütün kurumlara başvurmuşlar. Hatta Meclis'e kadar da gittiklerini söylüyorlar." ifadelerini kullandı.

Çelik ailesinin mağduriyetinin giderilmesi gerektiğini ifade eden Erat, "Çelik ailesinin kayıp kızlarının bulunması için devletin somut olarak bir adım atması gerekiyor. Valiliğin ve emniyetin ciddi adım atması gerekiyor. Çocuk bulunmadığı için ailenin yüreğindeki acı sürekli taze kalıyor." diye belirtti.

HÜDA PAR’a yaptıkları ziyaretten dolayı teşekkür eden Cuma Çelik ise Kayıp kızı için tüm girişimlerde bulunduğu halde hiç bir sonuç alamadığını, çaresizce beklediğini belirterek şöyle konuştu:

"Bizi sahiplenenlerden Allah razı olsun. Kızım 2008 yılının mart ayında kaçırıldı. Bütün birimlere ve o dönem nöbetçi savcıya bildirmeme rağmen bir tane cumhuriyet savcısı çıksın desin ki 'emniyet sen bu kızı nerede aradın.' Bu semtte kimin kapılarını çaldılar. Hangi komşularımı aradılar. Benim kızımı 2011 yılına kadar aramadılar. O dönem Cumhurbaşkanı, Başbakan iken ben kendisine ulaştım. Ondan sonra kızım aranmaya başlandı. Bir ailede yakalandı. Ama bu aile de geri bırakıldı. Ben buradan cumhuriyet savcılarca sesleniyorum. İhmal edenler araştırılsın. Kızım bir an önce bulunsun. Biz de artık rahat edelim.”

Defalarca Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmek istediğini, ancak görüşemediğini ve hafta sonu Gaziantep’e gelecek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a bir şekilde ulaşmaya çalışacağını söyleyen Çelik, "Cumhurbaşkanı ile görüşmeye gidiyorum. Korumaları benden evrakı alıyor, ulaştırmıyorlar. BİMER’e de, Cumhurbaşkanlığı sayfasına da yazıyorum. Ama birileri Cumhurbaşkanı’na ulaştırmıyor. Bunun önünü kesenler var. 2008’den beri çabalıyorum. 2017 yılı oldu. Ama bir gelişme yok." diye konuştu. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)










 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.