HÜDA PAR Konya İl Gençlik Kollarından Kardeşlik Turnuvası

HÜDA PAR Konya İl Gençlik Kollarından Kardeşlik Turnuvası

HÜDA PAR Konya İl Gençlik Kolları tarafından “Kardeşlik Turnuvası” düzenlendi.

HÜDA PAR Konya il Başkanlığı bünyesinde HÜDA PAR Konya Gençlik Kolları tarafından “Kardeşlik Turnuvası” düzenlenerek birinci olan takıma kupa verildi.

14 takımın oynadığı futbol turnuvasında eleme usulü ile finale kalan Karder Kardeşlik Spor ile Vahdet Spor arasında final maçı gerçekleşti. Maç 2-2 bitirilirken, penaltılarda 4 – 3 skorla kazanan takım Karder Kardeşlik Spor oldu.

Turnuva ile ilgili bilgi veren HÜDA PAR Konya İl Başkanı Mehmet Zülfi Tan, “HÜDA PAR Konya İl Başkanlığı öncülüğünde, Gençlik Kollarımızın düzenlemiş olduğu kardeşlik turnuvasında takımlarımız final maçlarını yapıyorlar. 14 takımın katılmış olduğu turnuvada takımlarımız elenmek suretiyle final maçına geldi.” dedi.

Turnuvanın amacının kardeşliğin pekişmesi olduğunu ifade eden Tan, “Bizim buradaki amacımız, takımlarımız arasında kardeşliği pekiştirmek ve gençlerimiz arasında sporun bir kardeşlik olduğunu ve sporda mücadelenin yanında kardeşliğin de ön plana çıktığı bir turnuva düzenlemek. Sağ olsun futbolcularımız da bu konuda ellerinden gelen çabayı gösteriyorlar. Hem turnuvanın ruhuna uygun bir mücadele hem de bu mücadeleyle beraber aynı zamanda bir kardeşlik havası içerisinde geçiyor. Zaman zaman sporun vermiş olduğu bir mücadele olsa da bu mücadele birbirimizi kıracak, birbirimizi incitecek, sakat bırakacak bir dereceye varmıyor. Centilmenliğin göstergesi olarak arkadaşlarımız birbirlerine faul yaptıkları zaman özür dileme, gönlünü alma, bu şekilde kardeşliğin ruhuna uygun hal ve hareketlerde bulunuyorlar. İnsanlar arasında sporun aynı zamanda bir kardeşlik vesilesi olabileceğini, kaynaşma vesilesi olabileceğini, bu etkinliğin sadece kuru bir mücadele üzerinde kurulmaması gerektiğini insanlara gösterdik. Bu amacımıza ulaştık sayılır.” ifadelerini kullandı.   

Maçın ardından kazanan takım, Karder Kardeşlik Spor'a HÜDA PAR Konya İl Başkanı Mehmet Zülfi Tan tarafından kupa ve madalya verilirken, ikinci olan Vahdet Spor’a ise HÜDA PAR Karaman İl Başkanı Halis Özelçi tarafından madalya takdim edildi.

Karder Kardeşlik Spor’un takım kaptanı Mustafa Özelçi, “HÜDA PAR Konya Gençlik Kollarının düzenlemiş olduğu kardeşlik turnuvasına Karder Kardeşlik Spor olarak katıldık. Biz de bu güzel organizasyona eşlik ettik. Bütün takımlara, bütün kardeşlerimize teşekkür ediyoruz. Bu turnuvanın, organizasyonun kaybedeni yok, kardeşlik kazandı, Rabbim bütün kardeşlerimizden, katılımcılardan razı olsun.” şeklinde konuştu.

Katılımcılardan Arafat Koçyiğit, “HÜDA PAR Konya Gençlik Kollarının düzenlemiş olduğu kardeşlik turnuvasına Karder Kardeşlik Spor olarak katıldık. Çekişmeli bir turnuva idi. Finale kadar yükseldik. Finalde de penaltılarla da olsa maçı kazandık. Aslında bu kardeşlik turnuvasıydı, arkadaşlarımızın hepsiyle kardeşlik için buradaydık, hepsini tebrik ederim.” dedi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.