HÜDA PAR Lice temsilciliği yetkilendirme belgesini aldı

HÜDA PAR Lice temsilciliği yetkilendirme belgesini aldı

Hür Dava Partisi, Diyarbakır Lice'de faaliyetlerinin takibi için yetkilendirdiği İl Meclis üyelerinden Zeki Ayık ve Necat Avcı seçim çalışmalarının takibi için gerekli evrakları tamamlayıp bu gün teslim ederek yetkilerini aldılar.

DİYARBAKIR - Bir süre önce Lice'de PKK/BDP yandaşlarının saldırısına uğrayan Hür Dava Partisi, Lice temsilciliği adına yetkilendirme belgesi aldı. Hür Dava Partisi adına seçim çalışmalarını takip etme adına yetki belgesini alan Zeki Ayık, “Bu çalışmalarımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum.” dedi.

“Diyarbakır’ın her tarafında olduğumuz gibi Lice’de de varız”
'Bir tek üyeleri ve tabanları yok' diyerek yaşanan saldırıları meşru göstermeye çalışan BDP’lilere karşın seçime girmek için gerekli çalışmalarını tamamladıklarını ve seçim çalışmalarını aksatmadan devam ettireceklerini ifade eden HÜDA PAR İl Meclis Üyesi Zeki Ayık, “Biz ilk günden bu yana söylüyoruz. Allah’ın izni ile Lice’de seçime gireceğiz. Tüm gayretimizle halkımız için hayırlı olacağına inandığımız her türlü adımı atmaktan da geri durmayacağız. Evet, biz Diyarbakır’ın her tarafında olduğumuz gibi Lice’de de varız. Lice’de tekçi zihniyeti dayatanlara en güzel cevabı yine Liceliler verecektir.” diye konuştu.

Lice'de yaşanan tatsız olaylara da değinen Ayık, o gün yaşanan olaylardan önce de Lice esnafını dolaştıklarını ancak kendilerinin çok sıcak karşılayıp takdir ettiklerini söyledi. Ayık, “Birçok Liceli kardeşim bana, ‘sizin referansınız İslam’dır. Vaatlerinizi gerçekleştirirseniz Türkiye’de bir ilki gerçekleştirmiş olursunuz.’ diyerek, bize güvendiklerini her fırsatta dile getiriyorlar.” dedi.

“İlçemizde hükümet bile kendi seçmenlerini koruyamıyor”
Kendilerine yapılan saldırıdan sonra da esnaf ziyaretlerini aralıksız devam ettirdiklerini söyleyen Ayık, “Esnafa tekrardan yaptığımız ziyaretlerde esnaf bizi çok iyi karşıladı. Bize saldıranların esnafla hiçbir alakası olmayan YDG-H çeteleri olduğunu herkes çok iyi biliyor. Bizler de biliyoruz. Esnaf bize; “İlk defa siz bizi ziyarete geldiniz. HÜDA-PAR’ın dışında hiç bir parti bizi ziyarete gelmedi şimdiye kadar. Gelmeyişlerinin sebebi ise belli. PKK/BDP nin korkusundan Lice’ye gelemiyorlar. Biz çoğunlukla oylarımızı AK Parti’ye veriyorduk. Tabi bunu PKK/BDP'nin korkusundan söyleyemiyoruz. Ama birçoğumuz oylarını AKP’ye verdiğimiz halde AKP bir kere bile bizi ziyarete gelmedi. İlçemizde hükümet bile kendi seçmenlerini koruyamıyor.” dediklerini ifade etti.

"Sağduyumuz halkımıza olan saygımız ve bölgemizin bir daha kaosa sürüklenmemesi içindir"
Olaylarla ilgili Selahattin Demirtaş’ın yaptığı iftira dolu açıklamaları bizzat kendi çeteleri olan YDG-H’nin yalanladığını ifade eden Ayık, “YDG-H HÜDA PAR gönüllülerine saldırdığını açıkça sitesinde üstlendi. Hatta HÜDA PAR kim oluyor da bize saldıracak. Biz onlara derslerini verdik” anlamına gelen sözlerle bunu kabul ettiler. Dolayısıyla BDP’nin burada da yürüttüğü yalan siyasetleri bir kez daha ortaya çıkmıştır. Ancak bizim kimseden de korkumuz yok. Bunu herkes böyle bilsin. Bu gün bunlara karşı sağduyuyu tercih ediyorsak, bu tavrımız halkımıza olan saygımız ve bölgemizin bir daha kaosa sürüklenmemesi içindir.” dedi. (Sait Adiyaman, Ali Gültekin  - İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.