HÜDA PAR Malatya esnafının sorunlarını dinledi

HÜDA PAR Malatya esnafının sorunlarını dinledi

HÜDA PAR Malatya İl Başkanlığından oluşan bir heyet, kentteki esnafın sorun ve sıkıntılarını dinledi.

HÜDA PAR Malatya İl Başkanı Orhan Dikgöz ve beraberindeki heyet, Dabakhane Mahallesi ve Mısır Çarşısı esnafını ziyaret etti.

Esnafın sorun ve sıkıntılarını dinleyen Dikgöz, bu sıkıntıların ya da piyasanın durgunlaşmasının en büyük sebeplerinden birisinin, kayısı üreticisinin tam anlamıyla hakkını alamaması olduğunu söyledi.

Kayısı üreticisinin hakkının verilmesi gerektiğini belirten Dikgöz, "Bugün esnafımızı ziyaret ettik. Esnafımızın sıkıntıları gerçekten bitmiyor veya bitirilmek istenmiyor. Yetkililerin buna sessiz kaldığını belirtelim. Özellikle kayısı başkenti olarak bilinen Malatya, Türkiye'nin en büyük kayısı üreticisi konumundadır. Sadece üretmekle kalmıyor aynı şekilde ihraç da ediyor. Ancak bazı ihracat kurumları Malatya'da kayısı pazarını elinde tutuyor. Kayısı piyasasını belirleyen bu kurumlar kayısıya istediği fiyatı biçiyor, üretici de mecburen malının elinde kalmaması için bu fiyata uymak zorunda kalıyor. Bunlar kayısıyı üreticiden ucuz fiyata alıyor ve dışarıya yüksek fiyata satıyor. Üretici ise aylarca emek verdikleri kayısı hasadından yeterli oranı kazanamıyor. Bu demek oluyor ki kayısı üreticiyi memnun etmiyor. Haliyle bu ilimiz piyasasını da etkiliyor. Esnaf bu konuda şikâyetçidir. Çünkü elinde yeterli para olmayan çiftçi piyasaya çıkmıyor. Yetkililerin bu işe bir an önce el atması lazım. Bizce hasat sonunda üreticilerin hepsini bir yerde buluşturup, fiyat konusunda üreticiyi memnun edecek kararlar almalılar." dedi. (İLKHA)








 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.