HÜDA PAR Malatya İl Başkanlığı esnaf ziyareti yaptı

HÜDA PAR Malatya İl Başkanlığı esnaf ziyareti yaptı

HÜDA PAR Malatya İl Başkanı ve beraberindeki heyet, Niyazi Mısri caddesinde bulunan esnafların sorun ve sıkıntılarını dinledi.

HÜDAPAR Malatya İl Başkanı Orhan Dikgöz ve beraberindeki heyet, Malatya Niyazi Mısri caddesi esnafını ziyaret etti,  sorun ve sıkıntılarını dinledi.

Ziyaretler sonrası bir değerlendirmede bulunan İl Başkanı Orhan Dikgöz, devlet desteğini alamayan esnafın faize bulaşmak zorunda bırakıldığını ve bu durumun esnafı çok ciddi bir şekilde esnafı rahatsız ettiğini söyledi.

Dikgöz: “Haftalık esnaf ziyaretlerimizde bu hafta Niyazi Mısri caddesindeki vatandaşlarımızı ve esnaflarımızı ziyaret ettik. Maalesef esnaf zor durumda. Özellikle bankaların esnafı faize bulaştırması, birçok esnafın zamanla bu faizleri ödeyemeyecek seviyeye gelmesi iflaslara neden oluyor. Ayrıca esnafımızın sorun ve sıkıntıları bitmek bilmiyor. Var olan sıkıntılar çözüme kavuşturulmak yerine sadece erteleniyor. Bu durumda zarar gören yine esnafımız oluyor." dedi.

Esnafın, piyasada tekelleşmenin yaşandığından şikayetçi olduğunu belirten Dikgöz, "Esnafımızın bir diğer sıkıntısı ise piyasanın birkaç kişinin elinde dönüyor olmasıdır. Bunlar da piyasayı, esnafımızı sömürüyor. Son birkaç yılda binlerce esnaf dükkânına kilit vurmak zorunda kaldı. Maalesef yetkililer bunlara sessiz kaldı. Bir an önce bu sorunlara çözüm bulunmazsa  gidişat daha da kötüye olacak gibi görünüyor.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)










 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.