HÜDA PAR: Malezya’nın Filistin duyarlılığı umut verici

HÜDA PAR: Malezya’nın Filistin duyarlılığı umut verici

​Malezya’nın, içinde işgal rejiminin veya temsilcilerinin bulunduğu etkinliklere izin verilmeyeceği kararının son derece umut verici olduğunu belirten HÜDA PAR, işgal rejiminin yalnızlaştırılması adına Müslüman kamuoyuna çağrıda bulundu.

Malezya'nın ev sahipliğini yapacağı "2019 Dünya Paralimpik Yüzme Şampiyonası"na katılmak isteyen işgalci terör rejimi yüzücüleri ülkeye almama kararının ardından, hükümet, gelecekte işgal rejiminin içinde olduğu herhangi bir etkinliğe ev sahipliği yapmamayı kararlaştırdığını duyurmuştu.

Malezya Dışişleri Bakanı Saifuddin Abdullah, kabinenin geçen hafta, işgal rejimi temsilcilerin, spor ya da diğer etkinlikler için Malezya'ya giremeyeceklerini doğruladığını hatırlatarak, hükümetin ülkede düzenlenecek paralimpik yüzme şampiyonasına işgal rejimi yüzücülerinin katılmasına izin vermedikleri gibi taviz vermeyeceklerini de belirtmişti.

Malezya Başbakan Mahathir Muhammed ise işgal rejimi yüzücülerinin şampiyonaya katılmak üzere Malezya'ya girişlerinin yasaklandığı iddialarını doğrulamış ve "Malezya'nın şampiyonaya ev sahipliği yapma hakkını geri çekmek istiyorlarsa deneyebilirler" açıklamasında bulunmuştu.

Konuya dair değerlendirmede bulunan HÜDA PAR Genel Merkezi, bu kararın son derece umut verici olduğunun altını çizdi.

İslam dünyasının işgal rejiminin saldırılarına karşı tepkisizliğinin son derece vahim olduğuna dikkat çekilen açıklamada, "İşgal rejimi ablukası altındaki Gazze Şeridi sınırında düzenlenen barışçıl ‘Büyük Dönüş Yürüyüşü’ gösterilerine yönelik saldırılarda bugüne kadar en az 225 Filistinli kardeşimiz katledildi. İşgal rejimi tarafından en ağır saldırıların gerçekleştiği bu dönemde İslam dünyasının saldırılara yönelik tepkisizliği son derece vahimdir. Filistin meselesinde ortak bir tavır sergileyemeyen İslam ülkeleri, aksine bölgede Filistin gibi birçok mağdur bölgenin oluşmasına sebebiyet vermiştir. Siyasi ve ekonomik çıkarlar ve ihtilafların ön planda tutulması, işgal rejiminin var olan kaotik ortamı değerlendirmesiyle sonuçlanmış ve Filistinlilere yönelik insan hakkı ihlalleri artış göstermiştir. Aynı zamanda işgal rejimi, bölge ülkeleri ile ilişkilerini geliştirmeye yönelik adımlar atmış ve ortak güvenlik stratejileri belirlenmiştir." denildi.

"İşgal rejiminin her platformda yalnızlaştırılabilmesi için tüm Müslüman kamuoyunu duyarlılığa davet ediyoruz"

Malezya’nın işgal rejiminin etkinliklerine izin verilmeyeceği kararının umut verici olduğunun altı çizilen değerlendirmede, "Filistin meselesine tepkisizlik böylesine tehlikeli bir sürece girmişken Malezya’dan gelen, içinde işgal rejiminin veya temsilcilerinin bulunduğu etkinliklere izin verilmeyeceği kararı son derece umutlandırıcıdır. Müslüman kamuoyunun Filistin meselesine yönelik duyarlılığını ve tepkisini koruması halinde diğer Müslüman ülke yöneticilerinin de işgal rejimine yönelik bu tavrı takınacağı noktasında inancımız tamdır. Tüm ihtilafların ve çıkarların üzerinde tutulması gereken Filistin meselesinin geleceği, ümmetin duyarlılığına ve işgal rejimine yönelik atılacak ortak bir adıma bağlıdır. Bu tavrın gelişmesini ve yayılmasını umuyor, işgal rejiminin her platformda yalnızlaştırılabilmesi için tüm Müslüman kamuoyunu duyarlılığa davet ediyoruz." çağrısında bulunuldu.

Toplam 70 ülkeden 600'den fazla yüzücünün katılacağı 2019 Dünya Paralimpik Yüzme Şampiyonası, 29 Temmuz ile 4 Ağustos'ta Malezya'nın Sarawak eyaletinde düzenlenecek.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler