HÜDA PAR Milletvekili Faruk Dinç Diyarbakır’da gençlerle buluştu

HÜDA PAR Diyarbakır Gençlik Kolları tarafından düzenlenen Gençlik Buluşması’na katılan Milletvekili Faruk Dinç, her sene düzenledik gençlik buluşmalarının Gazze'deki katliamlar dolayısıyla şölen değil de bilinçlenme etkinliklerine evrildiğini belirtti.

Diyarbakır tarihi Sur ilçesinde onlarca şehid sahabenin meftun bulunduğu Hazreti Süleyman Camii yerleşkesinde gençlik buluşması düzenlendi.

HÜDA PAR Diyarbakır Gençlik Kolları tarafından düzenlenen Gençlik Buluşması; Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı, ardından ilahi ve ezgiler okundu, şiirler seslendirildi.

Çok sayıda gencin katıldığı programa katılan HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Faruk Dinç, burada bir konuşma gerçekleştirdi.

Gerçekleştirdikleri tüm etkinlik ve açıklamalarda Gazze temasını işlediklerini belirten Dinç, “Bu etkinliklerde gençlerle bir araya gelip onlarla hoş vakit geçirmek, sorun ve sıkıntılarını bizzat dinlemek ve bunların çözümü için bir çalışma ortaya koymak için bu buluşmaları sağlıyoruz. Ancak Aksa Tufanı, HAMAS’lı yiğitlerin, o mücahitlerin Filistin'de özgürlük mücadelesini verdiği müddetçe temamız hep Kudüs olacak, Filistin olacak. Bundan dolayı biz bahar etkinlikleri adı altında düzenlediğimiz tüm programların ana teması Gazze’dir, Kudüs’tür, Filistin'dir ve orada işlen soykırımdır. İşgalci israil bu zulümlerini işlediği müddetçe toplum özgürleşemez, esaretten kurtulamaz. Bundan dolayı biz bunu gündem etmeye devam edeceğiz.” dedi.

“Nerede bu demokratik sahtekarlar!”

Gazze’de yaşanan katliamlara sessiz kalan çevreleri eleştiren Dinç, “Gazzeli mücahitler bizim için büyük bir çığır açtılar. Sadece İslam ümmeti için değil, dünya için bir çığır açtılar. Adeta Gazze'den bir nur göğe yükseliyor ve dünyayı aydınlatıyor. Zalimlerin, sahtekarların maskesini tek tek düşürüyor. Sözüm ona demokrasiden, İnsan haklarından, Kadın haklarından, çocuk haklarından bahseden bazı kesimlerinde ne kadar sahtekar olduğunu Gazzeli kardeşlerimiz gösterdi. Nerede bu demokratik sahtekarlar! Bugün Filistin’de mazlum çocuklar, kadınlar katledilirken neden yürüyüşler yapmıyorlar. Çünkü aslında onlar İslam düşmanıdırlar ve onlarında maskesi düştü.” ifadelerini kullandı.

Konuşmasının devamında dünya genelinde üniversitelerde gerçekleştirilen Gazze eylemleri ile ilgili de konuşan Dinç, mezun olmak üzere olan çoğu üniversiteli gencin mezuniyet haklarının ellerinden alındığını, okuldan atıldığını, akademisyenlerin mesleklerinden atıldığını ama buna rağmen eylemelere devam edildiğini dile getirdi.

“Her yerde, her meydanda sesimizi yükseltmemiz gerekiyor”

Filistin Davasını savunmanın insani bir mesele olduğunu vurgulayan Dinç, “Genç kardeşlerim, bizim daha bilinçli, şuurlu hareket etmemiz lazım. Her yerde, her meydanda sesimizi yükseltmemiz gerekiyor. Bakın kardeşlerim bugün Türkiye'nin işgalci israil ile ticaretini kesmesi öyle durup dururken olmadı. Bu yürüyüş ve basın açıklamalarında yükseltilen seslerden dolayı bu oldu. Filistin davasını savunmak için Arap olmaya gerek yok. Eğer mesele Arap davası ise size soruyorum Suudi Arabistan niye onların yanında yer almıyor? Arap ülkeleri niye onların yanında yer almıyor? Demek ki mesele Arap meselesi değil, toplumu ve gençlerimizi kirli algılarla başka yöne yönlendirmek istiyorlar.” şeklinde konuştu.

“Kudüs ile yatın, Kudüs ile kalkın. Gündeminizden düşürmeyin”

Son olarak Kudüs davasının her zaman yanında olacaklarını belirten Dinç gençlerin de gündemlerinde her zaman Kudüs olması gerektiğini söyleyerek şunları kaydetti:

“Bu imanı taşıdığımız müddetçe yerin ve göğün sahibi olan Allah dışında hiç kimsenin yanında boyun eğmez ve zulme uğrayan hiçbir mazlumun dinini sorgulamaz, her zaman hakkın yanında zalimlerin karşısında olmaya devam edeceğiz. İsterdim ki bu bahar etkinliklerinde eğlenip gülelim. Ama kardeşlerim, gerçekten meselenin ciddiyetinin belki tam olarak farkında olamıyoruz. Sadece ekrandan izliyoruz ama şunu da net bilelim ki siyonist terör şebekesi sadece Gazze ile uğraşmayacak. Bugün Gazze’deki çocukları ve kadınları katledenler yarın gelip aynı katliamları bizim çocuklarımıza yapacaklar. Gazze’de gerçekleştirdikleri saldırıların belki daha şiddetlisini bize uygulayacaklar. Bundan zerre kadar şüpheniz olmasın. Bundan dolayı şimdiden bilinçlenin. Bu şuurla hareket edin, Kudüs ile yatın, Kudüs ile kalkın. Gündeminizden düşürmeyin”

Program soru- cevap ile devam ederken kitap çekilişi ile son buldu.

img-20240511-wa0006.jpg

img-20240511-wa0005.jpg

img-20240511-wa0004.jpg

img-20240511-wa0003.jpg

img-20240511-wa0007-001.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.