HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanından sükunet ve sağduyu çağrısı

HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanından sükunet ve sağduyu çağrısı

HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Basri Demir, Şanlıurfa'nın Eyyübiye ilçesinde ikamet eden bir aile ile Suriyeli bir aile arasında çıkan ve 2 kişinin hayatını kaybettiği kavgayla ilgili sükunet ve sağduyu çağrısında bulundu.

Dün akşam Eyyübiye ilçesi Osmanlı Mahallesinde Dağ ailesi ile Suriyeli ailelerinin gençleri arasında tartışma yaşandı. Tartışma taşlı, sopalı ve silahlı kavgaya dönüştü. Kavgada 2 kişi hayatını kaybederken 4 kişi de yaralandı.

Olayı provoke etmek isteyenlere karşı birçok kesimden sağduyu çağrısı yapılırken bir açıklama da HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanlığından geldi. Olayda hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılara da acil şifalar dileyen Demir, küçük olayların önüne geçilmediği takdirde çok kötü ve büyük sonuçların doğduğunu söyleyerek, yaşanan olayın da bunlardan bir tanesi olduğunu söyledi.

Demir, "Bu küçük tartışmanın, toplumumuzda bastırılmış sosyal bir patlamaya neden olabileceği bizim endişemizdir. Sadece bu olay değil, buna benzer olaylar da meydana gelmiş, ufak-tefek yaralamalar meydana gelmiştir. Fakat biz şunu unutuyoruz: empati, evet empati yapmak güzel bir şey. Fakat yapılan empatinin bazen, empati şartlarını zorladığının farkındayız. Ölümlü vakıalar bunlardan bir tanesidir." dedi.

"Gelinen nokta sebep değil, sonuçtur."

Gelinen noktanın bir sonuç olduğunu vurgulayan Demir, "Sosyal Patlama dediğimiz şey, belki de budur. Öncesinde birkaç gencin tartışmasıyla başlamış, daha sonra 100-150 kişilik bir gurubun iş yerlerine zarar vermesiyle sonuçlanmıştır. İşte bu gelinen noktadır. Bu, sonuçtur. Bizim parti olarak düşüncemiz, sonuçlardan evvel, sebepler üzerinde durmaktır. Sebepler üzerinde durulursa, hem olayların büyümesinin önüne geçilmiş olur hem de başka olayların hiç yaşanmamasına katkı sağlanmış olur." ifadelerini kullandı.

Olayda hayatını kaybedenlere rahmet, aile ve yakınlarına sabır, yaralılara da acil şifalar dileyen Demir, sükûnet çağrısını yineleyerek şunları kaydetti:

"Halkımızı, esnafımızı ve hayatını kaybedenlerin akrabalarını sükûnete davet ediyoruz. Sükûnet, bu noktada bize yakışan olacaktır. Biliyorsunuz ki Şanlıurfalılar, medeniyet ve kültürlerini Hz. İbrahim'den almışlardır. Misafirperverliğimiz takdire şayandır. Suriyelilere açılan kapılar ve onlara karşı davranışlarımız takdire şayandır. Bizim bir de manevi açıdan beslendiğimiz Hz. Eyüp var. O'nun da sabrını esas alarak, sabrından faydalanarak, olayları sabırlı, sükûnetle karşılamakta fayda vardır. Allah Teâlâ, kaldıramayacağımız yükü yüklemesin."

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler