HÜDA PAR şehrin sorunlarını Belediye Başkan Vekiline iletti

HÜDA PAR şehrin sorunlarını Belediye Başkan Vekiline iletti

HÜDA PAR Batman İl Başkanı, ziyaret ettiği Batman Belediye Başkan Vekiline şehrin sorun ve sıkıntılarını iletti.

HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin beraberindeki heyetle birlikte, Batman Belediyesi Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy'u makamında ziyaret ederek, şehrin sorun ve sıkıntılarını iletti.

Yapılan görüşmenin ardından açıklama yapan HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin, halkın kendilerine ilettikleri ve kendilerinin tespit ettikleri sorunları Belediyesi Başkan Vekili Aksoy’a ilettikleri ifade etti.

Özellikle trafik ve park sorununu dile getirdiklerini belirten Şahin, “Batman Belediye Başkan vekilini ziyaret ettik. Gerek bizim tespit ettiğimiz, gerek Batman halkımızdan bize bildirilen sorunları dile getirdik. Özellikle Batman’ın trafik, araç park sorunu, sebze halini ziyaret ettiğimizde esnafın orayla ilgili ilettikleri bazı sorunlar vardı onları aktardık. Sebze halinin yanında geçen bir su kanalı var. Oraya bazı mahallelerin kanalizasyon suları aktarılıyor, müthiş bir kötü koku etrafa yayıyor ve kazalara davetiye çıkarıyor bir anlamda, onu ilettik.” dedi.

Yapımı beklenen projeler hakkında Aksoy’dan bilgi aldıklarını söyleyen Şahin, “Ayrıca projesi çıkarılmış denilen, Esentepe’de yapılacak bir cami ve kompleks projesi söz konusu, valilik tarafından yapılacağı söylenmişti. Bunun neden başlatılmadığını sorduk, bir an önce bunun icra edilmesi, projenin yerine getirilmesini gerektiğini söyledik. Batman’ın farklı noktalarında bizim gördüğümüz kadarıyla cami yapımına ihtiyaç var. Bu konularda Belediye Başkanın yardımcı olmasını söyledik. Batman ile ilgili bir kentsel dönüşüm gereği söz konusu bunun ne durumda olduğunu sorduk. İluh Deresi'nin ıslahına dönük neler yapıldığını, bazı çalışmalar yapılıyor, bunun neden geciktiğini, neden bitirilmediğini sorduk.” diye konuştu.

“Projelerimizi benimsedi”

Sundukları projelerinin Aksoy tarafından benimsediğini ifade eden Şahin, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Doğrusu bizim gördüğümüz, Belediye Başkanının Batman ile ilgili kafasında bazı projeler var. Bazılarını hükümet ile konuştuğunu söyledi. Batman ile ilgili bazı projeleri Sayın Başbakan ile görüştüğünü de söyledi. Mehmet Şimşek beye ilettiğini söyledi. Batman’ın önünü açacak, Batman’ı şehirleşme anlamında hak ettiği yere gelecek, tespit ettiğimiz, tasarladığımız projelerimizi Sayın Belediye Başkanımıza ilettik. Kendisinin de bu anlamda düşüncelerinin olduğunu belirtti. Projelerimizi de kendileri benimsedi, bunların bir gereklilik olduğunu söyledi.”

“Batman şehirleşmede istenilen noktada değil”

Batman’ın şehirleşme anlamında istenilen noktada olmadığını vurgulayan Şahin, “Bazı şeylerin kolay olmadığını vurguladı. Tamamen hükümetten destek alınması gerektiğini söyledi. Sadece belediye marifeti ile yapılamayacak projeler olduğunu söyledi. Haliyle biz HÜDA PAR olarak diyoruz ki, Batman’ımız şehirleşme anlamında olması gereken noktada değil. Farklı projeler geliştirilmeli ki, istihdamda sağlansın. Düşündüğümüz projeler gerçekleştirilebilirse Batman şehri kısa bir süre içinde birkaç katına çıkabilir. Bir cazibe merkezi haline getirilebilir. Bu anlamda fikir paylaşımında bulunduk. Bu projelerimizin takipçisi olacağız, Belediye Başkanı da bu projeleri icra etmeye çalışacağını söyledi. Güzel icraatlarının, doğru bulduğumuz icraatlarının yanında olacağız, destekçisi olacağız.” ifadelerini kullandı.

İLKHA







Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler