HÜDA PAR: Şırnak’taki sokağa çıkma yasağı kaldırılmalıdır

HÜDA PAR: Şırnak’taki sokağa çıkma yasağı kaldırılmalıdır

Şırnak’ta devam eden sokağa çıkma yasağıyla ilgili açıklama yapan HÜDA PAR Şırnak İl Başkanlığı, yasağın, halkın daha fazla mağduriyet yaşamasına neden olduğunu bu sebeple bir an evvel kaldırılması gerektiğini belirtti.

Şırnak’ta uzun süren çatışmaların ardından operasyonlar sonlandırıldı. Fakat sokağa çıkma yasağının hâlâ devam etmesi nedeniyle halkın yaşamış olduğu mağduriyetler artarak devam ediyor.

Konu hakkında bir açıklama yayımlayan HÜDA PAR Şırnak İl Başkanlığı önemli uyarılarda bulundu. Söz konusu açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Çatışmalı süreçle birlikte hız kazanan çukur, barikat ve operasyonlar sebebiyle adeta viraneye çevrilen yerleşim yerlerinde operasyonlar bitmesine rağmen sokağa çıkma yasaklarının halen devam ettiriliyor olması, mağduriyetlerin her geçen gün biraz daha artmasına sebebiyet vermektedir. Bunun sonucu olarak bölge halkı yaşadığı yerleri terk etmek zorunda kalmış, yakılıp yıkılan ve harabeye çevrilen şehirler, bölge insanının vicdanında derin yaralar açmıştır.”

“Kolluk güçleri tarafından yıkılmak istenen evlerinden eşyalarını almak isteyen halka izin verilmemesi, bir başka zulüm şekline dönüşmüş durumdadır”

Şırnaklıların uzun süren çatışmalar nedeniyle mağduriyet yaşadığını ve devam eden sokağa çıkma yasağı sebebiyle de bu sıkıntıların arttığına dikkat çekilen açıklamada, “Örgütün çukur siyasetine destek vermediği halde evini ve yaşadığı yerleri terk etmek zorunda bırakılan Şırnak halkının yaşadığı mağduriyet henüz giderilebilmiş değildir. Böyle olduğu halde kolluk güçleri tarafından yıkılmak istenen evlerinden eşyalarını almak isteyen halka izin verilmemesi, bir başka zulüm şekline dönüşmüş durumdadır. Halk, memleketini terk ederek büyük bir sefalet içerisinde göç etmek zorunda bırakılmıştır.  Halka ölüm, kan, göç ve perişanlıktan başka bir şey getirmeyen ‘özyönetim’ ilanları ve  ‘çukur siyaseti’ Şırnak'ta da benzer hatta çok daha yıkıcı sonuçların meydana gelmesine sebebiyet vermiştir. Otuz yıllık çatışmalı süreçte olduğu gibi halk, çoluk-çocuğu, genci ve yaşlısı ile beraber yine iki ateş ortasında kalmaya mahkûm edilerek kaderleri ile baş başa bırakılmıştır.” denildi.

“Kolluk kuvvetlerinin sergilediği toptancı yaklaşım bölgeyi adeta yangın yerine çevirmekte ve yaşanmaz hale getirmektedir”

Son süreçte kolluk güçlerinin ‘örgüt mensubu- halk’ ayrımı gözetmeksizin toptancı yaklaşım sergilediğine vurgu yapılan açıklamanın devamında şu ifadeler kullanıldı:

“Örgütsel çıkarlarını halkın yaşam hakkı ve huzurunun üzerinde tutan, bunun için halkın can ve mal emniyetini hiçbir kaygı duymadan fütursuzca tehlikeye atan bir zihniyet ile buna karşı ‘Terörle Mücadele’ ismi altında halkın can ve mal güvenliğinin sağlanmasına yeteri kadar dikkat etmeyen kolluk kuvvetlerinin ‘örgüt mensubu- halk’ ayrımı gözetmeksizin sergilediği toptancı yaklaşım, bölgeyi adeta yangın yerine çevirmekte ve yaşanmaz hale getirmektedir. Hükümet yetkililerinin bu konuda mağduriyetleri giderici ve yeni mağduriyetlere yol açmayan acil önlemler alması zaruret halini almıştır. Sivil halkın mevcut mağduriyetlerinin halen giderilmemiş olması derin sosyal travmalara yol açmıştır.”

“STK’ları, başta Şırnak halkı olmak üzere yaralarını henüz saramamış diğer yerleşim yerlerindeki mazlum halkın sorunlarına daha fazla eğilmeye davet ediyoruz”

Bölgede yardım çalışmalarında bulunan STK’ların Şırnak halkının mağduriyetinin giderilmesi için daha fazla katkı sunması gerektiğinin belirtildiği açıklamanın sonunda ise “Bu kapsamda HÜDA PAR Şırnak il teşkilatı olarak, yüz günden fazladır Şırnak il merkezinde devam eden sokağa çıkma yasağının telafisi mümkün olmayan vahim sonuçlara daha fazla yol açmadan en kısa süre içinde kaldırılması gerektiğini düşünüyoruz. Ayrıca bölgede faaliyet yürüten STK ve yardım kuruluşlarını,  yardıma muhtaç hale getirilen başta Şırnak halkı olmak üzere yaralarını henüz saramamış diğer yerleşim yerlerindeki mazlum halkın sorunlarına daha fazla eğilmeye davet ediyoruz. Kardeşlik şuuruyla ve bir seferberlik ruhuyla var olan yardım çalışmaları hızlandırılarak devam ettirilmelidir. Bunun hem insani hem de İslami bir sorumluluk olduğunun unutulmaması gerektiğini özellikle hatırlatmak isteriz.” ifadeleri kullanıldı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler