HÜDA PAR Sözcüsü Yavuz: Bu saldırıyı yapanlar insan olamaz

HÜDA PAR Sözcüsü Yavuz: Bu saldırıyı yapanlar insan olamaz

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı ve parti sözcüsü Mehmet Yavuz, PKK tarafından Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde gerçekleştirilen saldırıda hayatını kaybeden İbrahim Kete’nin ailesini ve saldırıda yaralananları hastanede ziyaret etti.

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı ve parti sözcüsü Mehmet Yavuz, PKK tarafından geçtiğimiz gece Viranşehir’de gerçekleştirilen bombalı saldırıda hayatını kaybedenlerden 2 çocuklu bekçi İbrahim Kete’nin acılı ailesine taziyeleri sundu, ardından saldırıda yaralananları hastanede ziyaret etti.

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Yavuz’a, Şanlıurfa İl Başkanı Lokman Yalçın, Viranşehir İlçe Başkanı Yakup Esmer ve kalabalık bir heyet eşlik etti.

İlk olarak saldırıda hayatını kaybeden İbrahim Kete’nin ailesini ziyaret ederek aileye baş sağlığı dileklerini ileten Yavuz, saldırıyı gerçekleştirenlere tepki gösterdi.

Saldırıyı yapanların, bu topraklarda söz hakkının ve bir meşruiyetinin kalmadığını söyleyen Yavuz, "Allah bizleri İslam sancağı altında bir araya getirsin. Bu kardeşliği bozmaya çalışan, Türk’ü Kürt’e, Kürt’ü Arap’a düşman etmeye çalışan zalimlere fırsat vermesin. Biz şerefi İslam’da bulmuşuz. Kürt’e, Arap’a ve Türk’e şeref veren İslam’dır. İslamsız bir Türklüğün, Kürtlüğün ve Araplığın hiçbir kıymeti yoktur. Bunu bozmaya çalışan, bin yıldan beridir bu topraklarda kardeşçe yaşayan, İslam sancağı altında İslam kardeşliğiyle yaşayan, birbirleriyle hiçbiri sorunu olmayan bu millete tekrar bu zulmü yaşatmaya çalışan insanlara Allah fırsat vermesin. Bir insan, insanlığını kaybetmesi lazım ki sokak ortasında 1 ton patlayıcıyı patlatsın. Bunun izahı yoktur. Zalimin ne dini olur ne ırkı olur ne de başka bir aidiyeti olur. Allah, zalimin karşısında dilsiz şeytan olmamayı nasip etsin. Zalime karşı sesini yükselten ve zalimlerin bu toprakları karıştırmasına ve savaş alanına dönüştürmesi karşısında suskun kalmayan kullarından eylesin." dedi.

Yavuz, şöyle konuştu: "Acısı büyük olan bu kardeşimize ailesine, anne, babasına ve birinci derece akrabalarına Allah’tan sabrı cemil niyaz ediyorum. Allah, Hz. Eyyüp’e verdiği sabrı bu kardeşlerimize de nasip etsin inşallah. Bizlerde onun acısını paylaşıyoruz ve bu mazlum kardeşimize Cenabı Allah’tan rahmet diliyoruz."

HÜDA PAR heyeti daha sonra saldırıda yaralanan ve Harran Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesinde yatmakta olan hastaları ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

Burada da hasta yakınlarıyla kısa bir sohbet yapan Yavuz, yaralılara acil şifalar diledi. (Ramazan Casuk-İLKHA)






















 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler