HÜDA PAR taşeron işçilerin sorununu TP Bölge Müdürü ile konuştu

HÜDA PAR taşeron işçilerin sorununu TP Bölge Müdürü ile konuştu

HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin beraberindeki bir heyet, işten çıkarılma endişelerini taşıyan taşeron işçilerin sıkıntılarını konuşmak üzere TP Batman Bölge Müdürlüğünü ziyaret etti.

HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin ve beraberindeki heyet, Türkiye Petrolleri (TP) Batman Bölge Müdürü Mustafa Demir’i ziyaret ederek, Türkiye Petrolleri merkez ve dış sahalarda çalışan ve işten çıkarılma endişelerini taşıyan şoförlerin sıkıntılarını ve taleplerini iletti.

TP Batman Bölge Müdürü Mustafa Demir’e işçilerin yaşadığı sorun, sıkıntı ve taleplerini ileten Şahin, işçilerin önümüzdeki ayın 10’unda sözleşmelerinin bitip, işlerine son verilmesinin endişesini taşıdıklarını bildirerek, işçilerin sözleşmelerinin uzatılıp, işten çıkarılmaması talebinde bulundu.

Yapılan görüşmenin ardından açıklamalarda bulunan Şahin, işlerine son verilmemesi ve iş sözleşmelerinin uzatılması için işçilerin taleplerini TP Bölge Müdürüne ilettiklerini söyledi.

Bu işin takipçisi olacaklarını vurgulayan Şahin, “Türkiye Petrollerinde müteahhit elemanı olarak çalışan şoförler, sözleşme akitlerinin uzatılması ve kendilerine destek olmamamız için bize gelip müracaatta bulundular, sıkıntılarını anlattılar. Bu bölümde çalışan 63 şoför arkadaşımız; sözleşme akitlerinin, iş sözleşmelerinin uzatılmayacağı endişelerini taşımaktadırlar ki, öyle bir gerçeklik var. Bu işçilerden sadece 30 kişinin sözleşmelerinin uzatılacağı söyleniyor.” dedi.

“Farklı ünitelerde, birimlerde çalıştırılabilirler”

İşçilerin başka alanlarda da çalıştırılabileceğini kaydeden Şahin, “Yıllarını bu işe vermiş bu kardeşlerimizin hepsinin sözleşmelerinin uzatılmasını istiyoruz. Velev ki üretimde şoför olarak çalıştırılmazlarsa dahi bu insanların burada emeği var. Onları farklı ünitelerde, birimlerde çalıştırmaları suretiyle sözleşmelerinin uzatılmalarını tavsiye ediyoruz. Bu amaçla işçilerimizin sesi olmak için TP Bölge Müdürümüzü ziyaret ettik, kendisiyle görüştük. Zaten TP Bölge Müdürümüz Mustafa bey de sözleşme sürelerinin uzatılmasından yanadır.” diye konuştu.

“Bu kardeşlerimizin işlerinden olmaması için elimizden gelen desteği vereceğiz”

TP Genel Müdürlüğü nezdinde de girişimlerde bulunacaklarını sözlerine ekleyen Şahin, “Geçtiğimiz gün TP Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Çalık bey buradaydı. Kendisinden randevu talebinde bulunduk fakat bizimle görüşmediler. Ancak biz işçiler adına TP Bölge Müdürümüzle bugün görüştük, işçilerin taleplerini dile getirdik. Yaşanan sıkıntılarla ilgili bir rapor hazırlayıp Genel Merkezimize de sunacağız. Genel Merkezimiz düzeyinde Ankara’da da bu işçilerimiz adına inşallah girişimlerde bulunacağız. Bu kardeşlerimizin işlerinden olmaması için elimizden gelen desteği vereceğiz. Temennimiz; yetkililerin bizi dinleyip, bu kardeşlerimizin iş sürelerini uzatmalarıdır.” ifadelerini kullandı.

İLKHA










 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.