HÜDA PAR: Toplantı İddiası Yalan!

HÜDA PAR: Toplantı İddiası Yalan!

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Sait Şahin, PKK medyasının ortaya attığı “HÜDA PAR ve İBDA-C'den IŞİD'e destek toplantısı” başlıklı haberi yalanlayarak, “Eğer o fotoğraftaki şahıs partimize üyeyse buyursun ispatlasınla

PKK’nin Kobani bahanesiyle gerçekleştirdiği saldırılar konusunda Hür Haber’e konuşan HÜDA PAR sözcüsü, bir süredir internet ortamında dolaşan “IŞİD’e destek toplantısı” iddiasına da yanıt verdi.

“Toplantı İddiası Yalandır”

PKK medyasının ortaya attığı iddianın yalan olduğunun altını çizen Şahin, haberde kullanılan fotoğraftaki şahsın parti üyesi dahi olmadığını belirterek, “Bizim bu fotoğrafla ve oradaki arkadaşla hiçbir ilişkimiz yoktur. Bir kişi aynı anda iki partiye üye olamaz. Eğer o fotoğraftaki şahıs partimize üyeyse buyursun ispatlasınlar. Üyemiz değil hiç de olmadı. Zaten öğrendiğimiz kadarıyla o fotoğraf da bir bayramlaşma toplantısında çekilmiş.” dedi.

“IŞİD’i Desteklemedik Desteklemeyiz”

Bugüne kadar IŞİD’i desteklemedikleri, bundan sonra desteklemeyeceklerine vurgu yapan Şahin, “IŞİD'i desteklemiyoruz desteklemeyiz de. Zaten IŞİD bizi de tekfir etmiş, dinsiz ve kafir ilan etmiş durumda. Kaldı ki Ortadoğu'daki bu savaşa Türkiye'den destek veren ya da taraf olan gruplardan asla olmadık. Biz Suriye'nin silaha bulaşmaması gerektiğini düşünen bir yapıyız. Zaten oradan PKK'nın cenazeleri de geliyor. IŞİD'e gidenlerin cenazeleri de geliyor. Hüda-Par bir tek cenazeye sahip çıkmış mı? Bir tek arkadaşımızın cenazesi bile gelmedi. Çünkü gitmedi.” diyerek iddiaların yalan olduğunu ortaya koydu.

Adımlar Dergisi’nden 'Toplantı' Açıklaması

Öte yandan Adımlar Dergisi de bir açıklama yaparak, yapılan konuşmaların iddia edildiği gibi ‘IŞİD’e destek toplantısın’nda değil, bayramlaşma etkinliğinde yapıldığını belirtti.

Her yıl düzenledikleri toplu bayramlaşma programının bu yıl da Derginin merkezinde geçekleştiğine dikkat çekilen açıklamada, “geçtiğimiz Kurban Bayramı toplantımıza, daha önce Mustazaf-Der bünyesinde yer almış saygıdeğer misafirlerimiz ve MHP, BBP, SP gibi siyasi partilere mensup saygıdeğer misafirlerimiz, bireysel olarak katılmışlardır ve gündeme dair meselelere dair sohbetlerinde bireysel düşüncelerini ifade etmişlerdir.” denildi. (Hürseda Haber)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.