HÜDA PAR Van İl Başkanlığından esnaf ziyareti

HÜDA PAR Van İl Başkanlığından esnaf ziyareti

​HÜDA PAR Van İl Başkanlığından bir heyet, il merkezi ve ilçelerde esnafı ziyaret ederek sorun, sıkıntı ve taleplerini dinledi.

HÜDA PAR Van İl Başkanlığından oluşturulan bir heyet, Tuşba ilçesinde yer alan eski Oto Sanayi Sitesi esnafı ile İpekyolu Şerefiye mahallesi esnafını ziyaret etti.

Ziyaretler sonrası heyet adına açıklamada bulunan HÜDA PAR İl Başkan Yardımcısı Faruk Tasan, bölge ticaretinin canlandırılması için devletin alternatifler oluşturması gerektiğini belirterek, esnafın bu konuda devletten büyük bir beklentileri olduğunu söyledi.

"Yollar çok kötü, ivedilikle asfalt yapılması talebi var"

HÜDA PAR olarak, ilçe esnafına yönelik ziyaretlerinin aralıksız devam ettiğini belirten Tasan," Ziyaret ettiğimiz esnaf, özellikle gayrimenkul değerleme firmalarından şikâyetçidirler. Esnafımız gayrimenkullerinin, değerlerinin çok altında fiyatlandırıldığını söylüyor. Diğer taraftan yollar çok kötü, ivedilikle asfalt yapılması talebi var. Yetkililer esnafın talebine karşı daha duyarlı davranmalı, bilhassa bölge ticaretinin canlanması için alternatifler geliştirmelidirler." dedi.

"Çalışmaların ağır ilerlemesi esnafımızı mağdur ediyor"

Merkez İpekyolu ilçesi Şerefiye Mahallesi esnafının da benzer sorunlarının olduğunu dile getiren Tasan, İl Başkanlığı olarak hazırladıkları "Van Esnafı Ekonomik Sorunları ve Çözüm Önerileri" kitapçığında bu sorunları dile getirdiklerini sözlerine ekledi.

Tasan, sözlerine şöyle devam etti:

"Kaldırım ve yol genişletilmesi çalışmaları başlatılan Şerefiye mahallesinde çalışmaların ağır ilerlemesi halkımızı, özelliklede esnafımızı mağdur ediyor. Esnaf, belediyenin bugün yaptığını yarın yıkarak, hem işlerin sürüncemede bıraktığını, hem de bitirilemeyen yolların tehlike saçmasına zemin hazırladığını belirtiyor. Özellikle orta refüjün halen yapılmaması cadde de ölümlü kazalara sebep olabiliyor. Bu yüzden yolun bir an önce bitirilmesi ve tehlikenin önüne geçilmesi gerekiyor."

Tasan, ayrıca belediyelerin merkeze inen ana yollara önem vermesi gerektiğini ve yollarda yapılacak olan genişletme, bakım, onarım çalışmalarının bir an önce bitirilerek trafiğin rahatlatılması gerektiğini söyledi. (İLKHA)














 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.