HÜDA PAR Van İl Teşkilatının esnaf ziyaretleri sürüyor

HÜDA PAR Van İl Teşkilatının esnaf ziyaretleri sürüyor

HÜDA PAR Van İl Başkanlığından bir heyet, il merkezi ve ilçelerde esnafı ziyaret ederek sorun ve sıkıntılarını dinledi.

HÜDA PAR Van İl Başkanlığından bir heyet, merkez İpekyolu ve Tuşba ilçe esnafını ziyaret ederek sorunlarına kulak verdi.

Yeni Marangozlar Sitesi esnafı ziyareti sonrası heyet adına açıklamada bulunan HÜDA PAR İl Başkan Yardımcısı Faruk Tasan, geçen hafta ziyaret ettikleri Tuşba Toptancılar Sitesi esnafından sonra bu hafta da Yeni Marangozlar Sitesi esnafını ziyaret ettiklerini, halkın sorunlarını dinleyerek ilgili makamlara ulaştırma adına başlattıkları bu ziyaretlerinin aksamadan devam edeceğini belirtti.

Tasan, "Site esnafı, ilçe belediyesinin hizmetlerini yetersiz bulmaktadır. Site içi yolların bozuk olması site esnafını ciddi anlamda sıkıntıya sokmaktadır. Belediyenin bu yollara bir an önce bir çözüm bulması gerekmektedir. Esnaf, Belediyenin kendilerine yaptığı ilk icraatının ‘tabela vergisi’ adı altında işyeri tabelalarını ölçerek kendilerine vergi borcu yüklemek olduğunu belirtiyor. HÜDA PAR olarak site esnafının yaşadığı bu sorunların çözümü için yetkililere daha duyarlı olmaları çağrısında bulunuyoruz." şeklinde konuştu.                    

Esnafın en büyük sıkıntılarından birinin de piyasalardaki durgunluk olduğunu belirten Tasan, sözlerini şöyle tamamladı:

"Esnafımız işsizlikten dolayı yakınmaktadır ve büyük mağduriyetler yaşamaktadır. Son zamanlarda yaşanan ekonomik krizlerden dolayı esnafımız kiralarını dahi ödeyemeyecek duruma gelmiştir. Bölge ekonomisinin canlandırılması adına hükümetin de bir adım atması gerekir."

İLKHA







Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler