HÜDA PAR: Yemen krizinde başrolü oynayan ülkelere ambargo uygulanmalı

HÜDA PAR: Yemen krizinde başrolü oynayan ülkelere ambargo uygulanmalı

​HÜDA PAR Genel Merkezi tarafından yapılan dış gündem değerlendirmesinde, "Yemen krizinde başrolü oynayan ülkeler çözüme zorlanmalı ve bu ülkelere gerekirse ambargo uygulanmalıdır." çağrısında bulunuldu.

Dış gündeme dair değerlendirmelerde bulunan HÜDA PAR Genel Merkezi, Yemen krizi ve İsveç’teki barış görüşmeleri ile siyonist işgal rejiminin Filistinlilere yönelik artırdığı saldırılarına dair dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

İslam dünyasının parçalı ve ihtilaflı yapısı ile güçsüz durumundan cesaret alan siyonist işgal rejiminin, son günlerde Filistinlilere yönelik baskın ve saldırılarını arttırdığı ifade edilen açıklamada, Mescid-i Aksa’nın kurtuluşu için Müslümanların, küresel çapta inisiyatif alması gerektiğine dikkat çekildi.

2011 yılından bu yana devam eden ve yüz binlerce insanın hayatını kaybetmesine yol açan Yemen’in istikrara kavuşması için tek yolun siyasi çözüm olduğu ve bunun benimsenmesi gerektiği vurgulanan açıklamada, "Emperyalistlere milyarlarca dolar haraç vererek ümmetin servetini ümmet düşmanlarına peşkeş çeken ve Yemen krizinde başrolü oynayan ülkeler çözüme zorlanmalı ve bu ülkelere gerekirse ambargo uygulanmalıdır." çağrısında bulunuldu.

Siyonist işgal rejiminin son günlerde Filistinlilere yönelik artırdığı saldırılara değinilen açıklamada, "İslam dünyasının parçalı ve ihtilaflı yapısı ile güçsüz durumundan cesaret alan siyonist işgal rejimi, son on gündür Filistinlilere yönelik baskın ve saldırılarını arttırmıştır. Saldırılar neticesinde ev ve iş yerleri yıkılmış ve birçok Filistinli kardeşimiz şehid olmuştur. Gösteriler bahane edilerek Ramallah kenti giriş çıkışlara kapatılmış,  ev ve iş yerlerine saldırılar düzenlenerek birçok Filistinli zindanlara kapatılmıştır. Siyonist rejim gözetiminde, işgalci yerleşimciler tarafından da baskınlar yapılmış ve Filistinli siyasetçileri tehdit eden afişler dağıtılmıştır. Filistin siyasetindeki bölünmüşlük, İslam ülkelerinde yaşanan kaos ve ihtilaflar, siyonist işgalciyi cesaretlendirerek saldırılarının dozunu her geçen gün arttırmasına neden olmaktadır." denildi.

"Filistin halkına yönelik işgal ve acımasız soykırıma rağmen siyonist rejimle işbirliği yapmak ihanettir"

Mescid-i Aksa’nın kurtuluşu için Müslümanların küresel çapta inisiyatif alması gerektiğine dikkat çekilen açıklamada, "İşgal faaliyetleri ve insan hakkı ihlallerine rağmen siyonist rejime uluslararası hiçbir yaptırım uygulanmamakta aksine eylemleri emperyalist düzenden destek bulmaktadır. İhlallerin artışının bölge ülkelerinin siyonist rejimle ilişkilerini arttırdığı bir döneme denk gelmesi gözden kaçmamalıdır. Söz konusu ülkeler, Filistin direnişini terörist olarak görerek siyonist rejimi meşrulaştırmaktadırlar. Geçtiğimiz günlerde bazı Arap ülkelerini ziyaret eden siyonist rejimin başbakanı, işbirliklerini daha da geliştireceklerini açıkladı. Filistin halkına yönelik işgal ve acımasız soykırıma rağmen siyonist rejimle işbirliği yapmak ihanettir. Bu ihanete karşı güçlü kamuoyu baskısı oluşturulmalıdır. Siyonistlere terk edilen Mescid-i Aksa’nın kurtuluşu için Müslümanlar, küresel çapta inisiyatif almalıdırlar." ifadeleri kullanıldı.

Yemen krizi ve barış görüşmeleri

Yemen krizi ve barış görüşmelerinin ele alındığı gündem değerlendirmesinde, şu ifadelere yer verildi: "Yedi yıldır devam eden ve yüz binlerce insanın hayatını kaybetmesine yol açan Yemen krizinin çözümü için taraflar arasında gerçekleştirilen İsveç’teki görüşmelerin olumlu sonuçlandığı açıklandı. Bu yönde ilk adım olarak insani koridorun açılması, Hudeyde’den askeri güçlerin çekilmesi, esir takası, gıda ve ilaçların iç bölgelere ulaştırılması gibi konularda anlaşma sağlandığı ifade edilmiştir."

"Yemen krizinde aktif rol oynayan bölge ülkeleri çözüm için çaba göstermeli"

Yemen’in istikrara kavuşması için siyasi çözüm yolunun benimsemesi gerektiğinin altı çizilen açıklamada, "Yemen krizinde aktif rol oynayan bölge ülkeleri çözüm için çaba göstermeli ve iç savaşta desteklenen gruplar, kalıcı çözümün sağlanması için ikna edilmelidir. Sadece açlık ve ilaç yokluğu sebebiyle yüz bine yakın çocuğun hayatını kaybettiği, insanların evlerinden ve yurtlarından olduğu, şehirlerin harabeye döndüğü ülkenin istikrara kavuşması için tek yolun siyasi çözüm olduğu benimsenmelidir. Bu doğrultuda koalisyon güçleri, saldırılarına kalıcı olarak son vermelidir." ifadelerine yer verildi.

"Yemen krizinde başrolü oynayan ülkelere ambargo uygulanmalı"

Yemen krizinde rol alan ülkelerin çözüme zorlanılması gerektiğine dikkat çekilen açıklamada, "Emperyalistlere milyarlarca dolar haraç vererek ümmetin servetini ümmet düşmanlarına peşkeş çeken ve Yemen krizinde başrolü oynayan ülkeler çözüme zorlanmalı ve bu ülkelere gerekirse ambargo uygulanmalıdır. Aksi takdirde Yemen, onarılmaz bir yara alacak ve nesiller; savaş, açlık ve salgın hastalıklarla yok edilecektir." şeklinde uyarılarda bulunuldu.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.