HÜDA PAR yetkilileri, Diyarbakır halkı HÜDA PAR'ı yalnız bırakmadı foto video

HÜDA PAR yetkilileri, Diyarbakır halkı HÜDA PAR'ı yalnız bırakmadı foto video

Diyarbakır bağımsız milletvekili adayı Zekeriya Yapıcıoğlu için düzenlenen mitingde İLKHA’ya önemli açıklamalarda bulunan HÜDA PAR yetkilileri, Diyarbakır halkının kendilerini yalnız bırakmadığını söylediler.

HÜDA PAR’ın desteklediği Diyarbakır bağımsız milletvekili adayı Zekeriya Yapıcıoğlu için İstasyon Meydanında düzenlenen mitinge on binlerce Diyarbakırlı katıldı.

Miting alanında konuştuğumuz HÜDA PAR Genel Başkanı Mehmet Hüseyin Yılmaz, Diyarbakır halkının kendilerini yalnız bırakmadığını ifade ederek, “Rabbime şükürler olsun. Diyarbakır halkı bizi yalnız bırakmadı. Desteğini sundu. İnşallah-u Teâlâ bu heyecan ve coşku sandığa yansır. Yüksek bir oy ile adayımızı meclise gönderelim.” dedi.

“Katilleri biz de tanıyoruz. Polis de tanıyor. Buna rağmen bunlara ilişmiyor”

Parti üye ve gönüllülerine yönelik saldırılara ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Yılmaz, “Saldırılar ilk değil. Bugüne kadar onlarca saldırı gerçekleşti. Fakat biz bu saldırıları basına yansıtmadık. Bunun sebebi de halkımızın etki altında kalmaması ve provoke olmamasıdır. Gerginlik oluşmasın diye yansıtmadık. Fakat bazı saldırılar var ki iş cinayete kadar gittiyse bu basına yansır. Hükümet bu saldırı da görevini yerine getirmiyor. Sadece yüzeysel bir kınama ile olmaz.  Yasin Börü ve diğer kardeşlerimizin katlinde PKK/HDP ne karda suçlu ise, Hükümet de o kadar suçludur. Polisini sokaktan çekip engellemede bulunmayan Hükümet suçludur. Katilleri bulmayan suçludur. Yasin Börü ve arkadaşlarının şehit edildiği yerin hemen aşağısında katledilen Turan Yavaş’ın katilleri ortada yok. Katilleri biz de tanıyoruz. Polis de tanıyor. Buna rağmen bunlara ilişmiyor. Aynı şekilde Cumali’nin katili yok. 2011’de katledilen Ubeydullah Durna’nın katilleri yok. Bugüne kadar Yasin Börü ve dün yaşanan katliam dâhil hiçbir olayda arayıp da geçmiş olsun demeyenleri samimi görmüyoruz.” şeklinde konuştu.

“HDP’ye yönelik küçük bir taşlı saldırıda gereğini yapıp failleri buluyorlar”

“Kendi partilerine bir taş atılsa hemen ortaya çıkarıyorlar.” diyen Yılmaz,  “HDP’nin kendine yaptığı danışıklı saldırıları hemen buluyorlar. Burada iki yüzlülük var. Sadece istismar var. Bu noktada seçim malzemesi yapılıyor. Dünden bu yana hiçbir Hükümet yetkilisi arayıp da saldırıyı kınamadı. Ama HDP’ye yönelik küçük bir taşlı saldırıda gereğini yapıp failleri buluyorlar. Onlara bu konuda desteklerini sunuyorlar. Gerçekten insanımızın hiçbir değeri yok. O yüzden timsah gözyaşlarını dökmeye gerek yok. Yarın buraya geliyor Başbakan. Bakıp göreceğiz, geçmiş olsun diyecekler mi?” diye sordu.

“Halkın bu meydanı doldurması zulme asla boyun eğmeyeceğinin göstergesidir”

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Bahattin Temel ise, “Bu miting adayımızın mecliste olduğunun göstergesidir. Buradaki halkın yoğun bir şekilde tüm baskı ve sıkıntılara rağmen özellikle yansıtılmaya çalışılan tüm korkulara rağmen halkın direndiği ve asla zalime boyun eğmeyeceğinin bir göstergesi olarak bu meydanı görmekteyiz. Bunu halkımızın HÜDA PAR’a olan teveccühünü olarak görüyoruz. Hür adaylara olan güveni olarak görüyoruz bunun da ileride daha hayırlı bir sonuç getireceğinin inancındayız. Bu münasebetle hem halkımızı tebrik ediyoruz ve hem de şimdiden adayımızın seçilerek meclise gidişini tebrik ediyorum.” şeklinde konuştu.

“HDP’nin bu mazlumların kanının neticesi olarak barajın altında boğulduğuna şahit olacağız”

Şırnak’ın İdil ilçesinde HDP’li çetelerce şehit edilenlerin cenaze törenine katıldığını belirten Temel, “Bugün katledilen şehit edilen kardeşlerimizin cenaze törenindeydim. Gerçekten mazlumca şehit edilen 2 kardeşimizdi. Özellikle olayın medyada çarpıtıldığını gördüm. Olayın hakikatine şahit olduğum kadarıyla, köy halkından dinlediğim kadarıyla yani bunlar gelip bir tahrik ve ahlaksızlık oluşturmuşlar. Bu köydeki yoğunluklu bizim üye ve tabanımız. Buna rağmen bu ahlaksızlıklarından vazgeçmemişler ve başta sözlü sataşmalar olmuş. Ama bu sözlü sataşmalara karşın 50 kişilik bir konvoyla gelen insanlar 4-5 kişilik insanı darp etmiş. Bu darp etmenin arkasından konvoy köyü terk etmek üzereyken hem konvoyda bulunan bazı insanlar hem de HDP üyesi olan birinin gidip keleşle hedef gözeterek 2 üyemizi kardeşimizi şehit ettiklerini söylediler. Olayda hakikaten bu şekilde bu çerçevededir. Bu da şunu gösteriyor yani gerçekten HDP’nin barajı aşmama korkusu söz konusu yani barajın altında kalma korkusudur. Biz Haziranın 8’inde HDP’nin bu mazlumların kanının neticesi olarak barajın altında boğulduğuna şahit olacağız. Yani bunun bir sonuç olacağının inancındayım.” ifadelerini kullandı.

“Hükümetin ciddi bir duruş sergilememesi düşündürücüdür”

Saldırılar karşısında hükümetin tutumunu da eleştiren Temel, “Hükümetin tavrı gerçekten baştan beri çözüm süreci adına yapılan bu sessizlik eylemsizlik ve bununla birlikte bunları palazlaması kabul edilir gibi değil. Yani şuanda bu kardeşlerimize yapılan saldırılara rağmen yani ciddi bir şekilde bir duruş sergilememeleri bile düşündürücüdür. Yani Mersin ve Adana'da HDP binalarına yönelik bir iki tane kansız saldırı olmasına rağmen daha sonra da bu HDP’nin bir oyunu olduğu ortaya çıkmış olmasına rağmen onlara yönelik saldırıları en üst perdede kınıyorlar. Karşı çıkıyorlar, buna yönelik tepki gösteriyorlar ama iki genç insan şehit ediliyor buna karşı bu sessizliğin anlamını ben halkımıza bırakıyorum. Seçim gününde halkımızın tavrını ortaya koyacağının inancındayım.” diye konuştu.

“Diyarbakır coşkusuyla bizi onurlandırmıştır”

HÜDA PAR Genel Sekreteri Serkan Ramanlı da yaptığı değerlendirmeyle Diyarbakır halkına şükran borçlu olduklarını söyledi. Ramanlı, “Diyarbakır halkı ilk günden beri partimize hareketimize ciddi anlamda destek vermiş, bizi hiçbir zaman yalnız bırakmamış, coşkusuyla bizleri onurlandırmıştır. Bu gün de bu tarihi günlerden birini yaşıyoruz. Bu gün desteklemiş olduğumuz Zekeriya Yapıcıoğlu’nun destek amaçlı mitingine halkımızın yoğun bir katılımı oldu. Bu anlamda kendilerine şükran borçluyuz. Bu tür desteğin artarak devam ettiğini görmek bizleri son derece mutlu ediyor.” diye konuştu.

“Biz bu davaya girerken kefensiz gömülmeye de razı olduk”

Son günlerde partilerine yönelik saldırıları da anlatan Ramanlı, “Bugün bu sabah itibari ile defnettiğimiz İdil’in Xanikê köyünde uğradıkları saldırı sonucu şehit olan kardeşlerimizin daha kanları kurumadan bu açıklamayı yapıyoruz. Biz parti olarak da bu kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz ailelerine, eşlerine ve çocuklarına sabrı cemil niyaz ediyoruz. Bunlar bizim kardeşimizdiler. Biz bu davaya girdiğimiz günden beri başkaları gibi kefenlerimizi giymedik. Kefensiz gömülmeye de razı olduk. Hiçbir baskı, hiçbir zulüm, hiçbir saldırı bizi davamızdan vazgeçiremez. Meyve veren ağacın taşlanması misali bu tür eziyetlere göğüs germişiz. Bu saldırıların hiç biri bizi davamızdan geri döndüremez. Amaç bu olsa da bu amaçlarında muvaffak olamayacaklardır. Bu dava büyüyerek gelişerek devam edecektir.” şeklinde konuştu.

“Hükümet saldırılar karşısında ikiyüzlü bir tavır sergiliyor”

Söz konusu saldırılar karşısında hükümetin ilk günden beri ikiyüzlü bir tavır sergilediğini ifade eden Ramanlı, “Hükümet üzerine düşen görevi hiçbir şekilde yerine getirmiyor. Saldırganlara karşı etkili bir önlem almıyor. Hükümet sadece 3 maymunu oynuyor. Kardeşlerimiz şehit olduğunda bu kamuoyuna mal olduğunda sadece bunun siyasi rantını devşirmekle meşgul. Onlar da bunun hesabını bir gün gelip verecekler inşallah.” şeklinde konuşarak sözlerini noktaladı.

İLKHA





HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.