HÜDA PAR'a Kumpas Kuran Okan'a Tahliye

HÜDA PAR'a Kumpas Kuran Okan'a Tahliye

Geçen ay içerisinde İzmir merkezli 13 ilde gerçekleştirilen "paralel yapı" operasyonunda tutuklanan 11 polisten 9'unun geçen cuma günü serbest kalmasının ardından, dilekçeleri mahkemeye ulaştırılan Hasan Ali Okan ile Başkomiser Mustafa Edip Çakmak da tahl

İzmir'de Liman Operasyonu ve Askeri Casusluk operasyonlarını gerçekleştiren, emniyet mensuplarının kamu görevlilerinin telefonlarını yasa dışı dinledikleri gerekçesiyle İzmir merkezli 13 ilde operasyon düzenlenmiş, 27 polis operasyon kapsamında gözaltına alınmıştı. Polislerden 11'i tutuklanmıştı.

Avukatlarının itirazı üzerine, geçen cuma günü 9 polis tahliye edilirken, dilekçeleri yetişemeyen Hasan Ali Okan ile Mustafa Edip Çakmak tutuklu kaldı. Tutuklu vaziyetteki Hasan Ali Okan'ın avukatı Resul Tunçkır ile Mustafa Edip Çakmak'ın avukatı Muzaffer Akyol'un itirazlarını değerlendiren mahkeme, bu iki kişiyi de bugün tahliye etti. Böylece davada tutuklu sanık kalmadı.

Öte yandan, polislerin tutuksuz yargılanacağı dava 3 Kasım'da 9'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmeye başlanacak.

İzmir 9. Ağır Ceza Mahkemesi, Batman'da Hür Dava Partisi'ne (HÜDA PAR) kumpas kuran eski Batman Emniyet Müdürü Hasan Ali Okan ve Elazığ Emniyet Müdür Yardımcısı Ramazan Karakayalı'nın da bulunduğu 132 polis hakkında 10 ile 961 yıl hapis cezasının istendiği iddianame 16 Eylül'de kabul edilmişti.

Olayın geçmişi

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının, "çeşitli kurumlarda çalışan kamu görevlilerinin telefonlarının yasa dışı dinlendiği" yönündeki bir gazetede yer alan habere ilişkin 62 müşteki ile aynı konuyla ilgili idarenin yaptığı suç duyurusu üzerine başlattığı soruşturmada, 32 emniyet mensubu gözaltına alınmış, zanlılardan aralarında tutuklanmış, 21 kişi ise "adli kontrol" hükmünden yararlandırılarak serbest bırakılmıştı. (Ajanslar / Hürseda Haber)

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler