HÜDA PAR,'Başbağlar katliamını yapanlar ortaya çıkarılmalıdır'

HÜDA PAR,'Başbağlar katliamını yapanlar ortaya çıkarılmalıdır'

HÜDA PAR Batman İl Başkanlığı Erzincan'ın Kemaliye ilçesine bağlı Başbağlar köyünde 33 masum insanın katledildiği olayı, yaptığı yazılı açıklamayla telin etti.

Erzincan'ın Kemaliye ilçesine bağlı Başbağlar köyünde 33 masum insanın katledildiği olayın yıldönümünde yaptığı yazılı açıklamayla olayı lanetleyen HÜDA PAR Batman İl Başkanı Mehmet Emin Doğru, Başbağlar'da yapılan katliamın tek nedeninin Allah ve din düşmanlığı olduğunu belirtti.

Doğru, Erzincan’ın Kemaliye ilçesine bağlı Başbağlar Köyü’ne 5 Temmuz 1993 tarihinde ezan okunması esnasında camiye girerek cami cemaatini dışarı çıkarıp masum ve savunmasız 33 canı katleden ve köyü ateşe vererek yakan zihniyeti lanetlediklerini söyledi.

HÜDA PAR Batman İl Başkanı Mehmet Emin Doğru imzasıyla yapılan açıklamada, “5 Temmuz 1993’te Erzincan’ın Kemaliye İlçesi Başbağlar Köyü’nde katledilen 33 Müslümanı olayların yıldönümünde rahmetle anıyoruz. Katliamın üzerinden 22 yıl geçmiş olmasına rağmen olayın soruşturulması, failleri ve suç ortakları hakkında ciddi bir adım atılmamış olması ve gündemde dahi tutulmayışları devlet adına kara bir leke olarak ortada durmaktadır. Yetkilileri, katliamın sorumlularını bir an önce tespit ederek yargı önüne çıkarmaya davet ediyoruz” denildi.  

Doğru devamla, “Derin devletin ve taşeron örgütün kirli bir tezgahı sonucunda Sivas’ta Madımak Otel’inde öldürülenlere karşılık olarak devletin maşası olup tarihi katliamlarla özdeşleşmiş PKK’nin Erzincan’ın Kemaliye ilçesine bağlı Başbağlar Köyü’nde mütedeyyin insanlara yönelik yaptığı hunharca katliamın yıl dönümünde şehid edilenleri rahmet ve minnetle anıyoruz. Katillerini de Rabbimizin Kahhar sıfatına havale ediyoruz.” dedi.

Madımak olayıyla ilgili suçsuz olarak yıllardır cezaevlerinde onlarca masumun bulunmasına karşılık Başbağlar katliamıyla ilgili kimsenin yakalanmadığına dikkat çeken Doğru, “Madımak olayıyla ilgili suçsuz olarak yıllardır cezaevlerinde onlarca masumun bulunmasına karşılık Başbağlar katliamıyla ilgili kimsenin yakalanmayışı bu kirli tezgahın hangi güçlerce yapıldığını göstermektedir.  Derin devletin ve onun paralelinde olan işbirlikçilerin gün yüzüne çıkarılarak, suçsuz bir şekilde cezaevlerinde tutulanların serbest bırakılması gerekir.” ifadelerini kullandı.

“Katliam, tarih sayfalarına kara bir leke olarak geçmiştir”

Başbağlar katliamının zalimlerin inananlara olan kinlerinin açık bir göstergesi olduğuna değinen Doğru, “Suçsuz ve masum insanlara karşı gerçekleştirilen bu caniyane vahşetin tarihin beyaz sayfalarına kara bir leke olarak geçmiştir. Bu katliamı yapan ve yaptıran, masumların kanına girilmesine sebep olan tüm müsebbipleri tekrar Allah’ın laneti ile lanetlerken, savunmasız masum insanlarımızın Allah’ın indinde şehadet mertebesine ulaştıklarına inanıyor, Allah’tan mekânlarının cennet olmasını diliyoruz.” dedi. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler