HÜDA PAR’dan Danıştay’ın “Andımız” kararına tepki

HÜDA PAR’dan Danıştay’ın “Andımız” kararına tepki

Danıştay 8'inci Dairesi’nin, ilköğretim okullarında uygulanan "Öğrenci Andı"nı kaldıran yönetmelik hükmünü iptal etmesine, HÜDA PAR yetkililerinden eleştiri geldi.

HÜDA PAR Genel İdare Kurulu (GİK) Üyeleri, Danıştay 8'inci Dairesinin ilköğretim okullarında uygulanan "Öğrenci Andı"nı kaldıran yönetmelik hükmünü iptal etme kararına sosyal medya hesaplarından tepki gösterdi.

Türk Eğitim-Sen, 8 Ekim 2013’te kaldırılan "Öğrenci Andı"nın yeniden yürürlüğe girmesi için Danıştay'da dava açtı. Danıştay 8. Dairesi Türk Eğitim-Sen'in "Öğrenci Andı" ile ilgili açtığı davayı görüştü ve "Öğrenci Andı"nı kaldıran işlemi hukuka aykırı buldu.

Irkçılık ve ayrımcılık kokan bir metnin öğrencilere okutulmasının ne İslami ne de insani olduğunu söyleyen HÜDA PAR Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi Mehmet Yavuz, bu metnin tartışılmaya açılmasının dahi mahkûm edilmesi gerektiğini ifade etti.

Milletini sözde değil özde seven herkesin bu karara karşı çıkması gerektiğinin altını çizen Yavuz, “İçeriği şoven/ırkçılık ve ayrımcılık kokan bir metni öğrencilere ant olarak okutma ilkelliğine geri dönülmesi, ne İslami ne de insanîdir. Milletini/memleketini sözde değil, özde seven herkes ve her kesim buna karşı çıkmalı, bu ucubenin tartışmaya açılmasını dâhi mahkûm etmelidir.” dedi.

“Danıştay, geçmiş Kemalist/ideolojik kararlarına geri döndü”

Danıştay’ın boşalmış tüfeğinin barutunu hükümetin doldurduğunu söyleyen HÜDA PAR Dış İlişkiler Başkanı Sait Şahin ise, “Danıştay, geçmiş Kemalist/ideolojik kararlarına geri döndü. Ancak Danıştay’ın boşalmış tüfeğinin barutunu hükümet doldurdu. Çünkü boşalan devlet kademelerini milliyetçi/ulusalcı Kemalistlerle hükümet tekrardan doldurdu.” ifadelerine yer verdi.

“Irk üstünlüğü ve ideoloji dayatması ile ilgili her ne varsa çıkarın”

Anayasa referandumundan önce hükümet yetkililerini uyardıklarını söyleyen HÜDA PAR AR-GE Başkanı Abdurahman Cens, “Hükümet cenahından hiç kimsenin, Danıştay'ın "Ant" inadını eleştirmeye hakkı yok! Burunlarının dikine gittiler, kimseyi dinlemediler! Anayasa referandumundan önce bağıra bağıra söyledik: ırk üstünlüğü ve ideoloji dayatması ile ilgili her ne varsa çıkarın diye.” ifadelerini kullandı.

“Danıştay bu ortaklıktan cesaret almıştır”

HÜDA PAR Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi Emin Güneş de, “Kenar-ı Dicle’de bir kurt aşırsa koyunu, Gelir de adl-i İlahi sorar Ömer’den onu” diyerek iktidara gelip sonra kurt ile ortak olacaklarını düşünemedik. Danıştay bu ortaklıktan cesaret almıştır. Aldatıldık mı? Hayır! Hüsnü zannımızı koruduk.” dedi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler