HÜDA PAR'dan Dargeçit'teki hukuksuzluğa kınama

HÜDA PAR'dan Dargeçit'teki hukuksuzluğa kınama

HÜDA PAR Mardin İl Başkanı Şehmus Akman, Dargeçit ilçesinde parti üyelerinin ev ve işyerlerinin polis tarafından hukuksuz bir şekilde basılmasını kınadı.

MARDİN – Mardin’in Dargeçit ilçesinde 30 Mart yerel seçimlerde HÜDA PAR Dargeçit Belediye Başkan adayı olan A.S’nin ev ve işyerinin polis tarafından uzun namlulu silahlarla basılmasına tepki geldi. HÜDA PAR Mardin İl Başkanı Şehmus Akman, il teşkilat binasında düzenlediği basın açıklamasıyla yaşanan olayı kınadı.

Bu sabah saat: 05.30 sıralarında 30 Mart yerel seçimlerde Dargeçit Belediye Başkan adayları olan A.S’nin ev ve işyerinin polis tarafından basıldığını hatırlatan Akman, yapılan aramalardan sonra karakola götürüldüğü ve ardından serbest bırakıldığını söyledi.

Akman açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı; “6-7 Ekim’de HDP’nin çağrısı üzerine sokaklara dökülen PKK/HDP yandaşları, bölgedeki tüm il ve ilçelerde olduğu gibi Dargeçit sokaklarında da olaylar çıkarmış, insanlarımızı katletmiş, parti üyelerimiz ve mütedeyyin kimliği ile bilinen halkımızın işyerini ve araçlarını defalarca ateşe verip yakmıştır. Bölgede bulunan birçok parti binaları saldırıya uğramış, yakılmıştır. Diyarbakır’da yaşanan 6-7 Ekim olaylarında kurban eti dağıtırken vahşice katledilen Yasin Börü ve arkadaşlarının failleri görüntülerle sabit olmasına rağmen kolluk güçlerince bugüne kadar yakalanmamaları karşısında hiç bir suça bulaşmamış olan parti üyelerimizin ev ve işyerlerine baskınlar yapılması oldukça düşündürücü bulmakla beraber, masumane bulmuyoruz. Hakeza Dargeçit ilçesinde İslami faaliyetleriyle tanınan Ravza Der Başkanı’nın aracı defalarca faali belli kişilerce yakılmasına rağmen faillerin yakalanmamış olması karşısında hiçbir suca bulaşmamış olan parti üyelerimizin evlerine baskın düzenlenmesi kabul edilebilir bir durum değildir. Bu hukuka aykırı tutumu şiddetle kınıyor ve bu tür hukuksuzlukların bir daha yaşanmamasını temenni ediyoruz.”  (M. Salih Keskin – İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler