HÜDA PAR’dan Diyarbakır İl Müftülüğüne ziyaret

HÜDA PAR’dan Diyarbakır İl Müftülüğüne ziyaret

HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanlığından oluşan bir heyet, Diyarbakır İl Müftülüğüne yeni atanan Yavuz Selim Karabayır'ı ziyaret etti.

HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Metin Kaya, İl Başkan Yardımcıları Metin Turan, Ercan Şenol ve İl Yönetiminden Ali Yıldız ile birlikte Diyarbakır İl Müftülüğünü ziyaret etti.

Erzincan İl Müftülüğünden Diyarbakır İl Müftülüğüne atanan Yavuz Selim Karabayır'ı makamında ziyaret eden Kaya, yeni görev yerinde ‘hayırlı olsun’ temennisinde bulundu.

HÜDA PAR heyetini Karabayır makamında kabul etti. Sıcak bir ortamda geçen ziyarette İslam âleminin içinde bulunduğu konular ele alındı.

Müslümanların tefrikaya düşmüş hallerinin konuşulduğu ziyarette, şer güçlerinin saldırılarına karşı Müslümanların söz ve eylem birliği içerisinde olmaları gerektiği ifade edildi.

Bunun için de Müslümanların birbirinden haberdar olmaları, ziyaretleşmeleri, sorun ve meseleleri bir araya gelerek, konuşarak çözüme kavuşturmaları gerektiği vurgulandı.

Bölgedeki meselelerin de ele alındığı ziyarette, İl Müftüsü Karabayır özellikle bölgede taziye evlerinde verilen yemeğin taziye sahiplerini mağdur ettiğini dile getirerek, dinen uygun olmayan bu gelenekten vazgeçilmesi gerektiğini belirtti.

İl Başkanı Kaya ise, taziye evlerinde taziye sahiplerinin zaten kendi acılarıyla baş başa olduklarını, yemek vermelerinin doğru olmadığını ve bunun kaldırılması gerektiğini söyleyerek, din alimlerinin diğer konularda olduğu gibi bu konuda da ön ayak olmaları çağrısında bulundu.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler