HÜDA PAR’dan göçükte ölen işçilerin ailelerine taziye ziyareti

HÜDA PAR’dan göçükte ölen işçilerin ailelerine taziye ziyareti

HÜDA PAR’dan bir heyet Şırnak’ta kömür ocağında yaşanan göçükte hayatını kaybeden işçilerin ailelerine taziye ziyaretinde bulundu.

Şırnak-Cizre Karayolu üzerinde bulunan bir kömür ocağında meydana gelen heyelan neticesinde göçük altında kalan 7 işçinin ölümü üzerine HÜDA PAR’dan bir heyet, işçilerin ailelerine taziye ziyaretinde bulundu.

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Dr. Aydın Gök, GİK üyesi Mahmut Kılınç, Şırnak İl Başkanı Abdullah Kılınç, Cizre ilçe Başkanı Ahmet Elçin, Silopi İlçe Başkanı Salih Gök, parti üye ve gönüllülerinden oluşan heyet taziyelerin kurulduğu yerleri ziyaret ederek acılı ailelere baş sağlığı dileklerini iletti.

Taziye ziyareti sonrası açıklamalarda bulunan HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Gök, geçmişte de çok büyük maden faciaları yaşandığını hatırlatarak iş sağlığı ve güvenliğinde alınan tedbirlerin yetersizliğine dikkat çekti.

Gök, "Maalesef şuanda da halen iş kazaları devam ediyor ve bunların bir kısmı cinayet sayılabilecek nitelikte. Eğer tedbirler alınmazsa ve ölümlü kazalar meydana geliyorsa biz buna kazayla oldu diyemeyiz. Temennimiz odur ki ölümlü iş kazaları olmasın. Zira iş kazalarının yoğunluğu bir ülkenin gelişmişliğini gösteren alametlerden birisidir. İş güvenliği ve işçi sağlığı açısından devletin ciddi manada gerekli tedbirleri alması ve bu tedbirlerin alınması hususunun tüm ilgililerce dikkate alınmasını temenni ediyoruz. Devletin tedbir alması yetmiyor, işverenlerin de işçilerinde yine bu güvenlik tedbirlerine uyması lazım." dedi.

Bölgedeki işsizliğe dikkat çeken Gök, "Devletin özellikle bölgeler arası adaletsiz dağılımı, bölgeler arası uçurumun mutlaka kapatması lazım. Bu bölge yakın zamanda çok büyük musibetler yaşadı. Yanlış politikalar ve örgütün çukur siyasetiyle maalesef harabeye dönen bir memleket… Dolayısıyla var olan iş alanları da daralmaya başladı ve neticede büyük bir işsizlik ortaya çıktı. Kendi aile efradının maişetini sağlama adına tehlikeli ocaklarda da çalışabilmekteler, buna muhtaç olabilmektedirler. Dolayısıyla bizim bu konudaki devlete, hükümete çağrımız şudur; biran önce bölgeler arasındaki bu uçurumun kapatılması ve buraya pozitif bir ayrımcılığın sağlanmasını temenni ediyoruz. Rabbim hayatını kaybetmiş olan bütün kardeşlerimize af ve mağfiret etsin, mekânları cennet olsun inşallah.” dedi. (Ahmet Uçar- İLKHA)














 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.