HÜDA PAR’dan "Kardeşlik ve Vahdet" konulu seminer

HÜDA PAR’dan "Kardeşlik ve Vahdet" konulu seminer

HÜDA PAR Van İl Başkanlığı tarafından "Kardeşlik ve Vahdet" konulu bir seminer düzenlendi.

HÜDA PAR Van İl Başkanlığı tarafından düzenlenen "Kardeşlik ve Vahdet" konulu seminerde konuşan Eğitim İşleri Başkanı M. Ali Doyar, Müslümanların çeşitli ayrılıklara düşmesiyle aralarında kibirlik ve beraberliğin de son bulduğunu ifade etti.

Yoğun bir katılımın gözlendiği seminer, Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından HÜDA PAR Van İl Başkanı Rasim Saygın’ın açılış konuşmasıyla devam etti.

Daha sonra HÜDA PAR Eğitim İşleri Başkanı M. Ali Doyar, kardeşlik ve vahdet konusunda bir konuşma yaptı.

Allah’ın Müslümanları ırk ayrımı yapmadan kardeş ilan ettiğini söyleyen Doyar, "Hep birlikte Allah’ın ipine sımsıkı sarılın ve parçalanmayın" ayetini hatırlatarak Müslümanların arasındaki birliğin önemine vurgu yaptı.

Vahdet olgusunun 3 sebepten dolayı Müslümanlar arasında tesis edilmesi gerektiğini söyleyen Doyar, "Birincisi; vahdet Allah’ın emridir. İkincisi; İslam beldelerindeki talan, işgal ve akıtılan kanların sebebi, Müslümanların vahdet içinde olmayışındandır. Üçüncüsü; Müslümanların güçlü olması gerekir ki; hem dinlerini hür bir şekilde yaşayabilsinler hem de İslam düşmanlarına karşı kendilerini koruyabilsinler. Bu da vahdet ile mümkündür." diye konuştu.

Son olarak, kardeşlik ve vahdet konusunda neler yapılması gerektiğine değinen Doyar, şöyle konuştu:

"İnsanları dil, ırk, renk, kavim vs değil iman esasına göre tasnif etmelidir. İhtilafları mazur görmeli, tefrikaya dönüştürmemelidir. Müslümanlar hedef edinmemelidir. Müslümanlar tekfir edilmemelidir. Şer güçlerinin saldırıları dururken, Müslümanları eleştirmemeli ve hedef almamalıdır. Müslümanlar arası sorunlar içi meselelerdir ve Müslümanlar arasında çözülmelidir. Müslümanlar arasında yakınlaşma olması için ziyaretler yapılmalıdır. Ortak paydalarda buluşmak ve hareket etmek için sağlıklı diyalog geliştirmelidir. Müslümanların dertleriyle dertlenmeli, üzüldüklerine üzülmelidir. Son olarak, gıyabında Müslümanlara dua etmelidir."

Seminer, HÜDA PAR Van Gençlik Kolları İl Başkanı Ömer Faruk Arslan’ın okuduğu dua ile son buldu. (Sedat Karatay- İLKHA)

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler