HÜDA PAR'dan Kobanili mültecilere ziyaret

HÜDA PAR'dan Kobanili mültecilere ziyaret

Hür Dava Partisinden (HÜDA PAR) bir heyet, İŞID saldırılarından kaçarak Suruç ilçesine sığınan Kobanili mültecileri ziyaret etti.

ŞANLIURFA- HÜDA PAR’dan bir heyet, İŞID saldırılarından kaçarak Suruç’a sığınan Kobanili mültecileri ziyaret etti. HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Lokman Yalçın, Suruç İlçe Başkanı Halil Yavuz ve beraberindeki heyet, İŞID saldırılarından kaçarak Suruç ilçesine gelen Kobanili mültecileri ziyaret ederek durumları hakkında bilgi aldı.


Şanlıufa Yardım Eli Derneği Başkanı Mustafa Bozkurt  da heyete eşlik ederek, mültecilerin ihtiyaçları hakkında bilgi alarak imkânları nispetince gerekli yardımlarda bulunacaklarını söyledi.


Heyet ilk günce Suruç Yatılı İlköğretim Okuluna gelerek oradaki çalışmalar hakkında okul sorumlusu Müslüm Ökten ve AFAD’tan bilgi aldı. Daha sonra okulda kalan mültecileri ziyaret eden heyet, bir süre onlarla sohbet ederek Kobani’de yaşanan son durum hakkında bilgi aldı.


Okul çıkışı mültecilere sıcak yemek dağıtan İHH gezici aşevini de ziyaret eden heyet, İHH’nın mülteciler konusundaki duyarlılığını takdir ettiklerini ifade ederek, Sivil Toplum Kuruluşların önemli olduğunu söyledi.


Çok sayıda mültecinin aynı anda sınırdan geçmesinin ağır sorumluluk oluşturduğunu söyleyen Yalçın, mültecilerle ile ilgili yapılan çalışmaların ağır yürüdüğünü belirterek, mültecilerin yaşadığı sıkıntıların giderilmesi için hükümetin  hızlı bir şekilde acil çözümler üretmesi gerektiğini ifade etti.

Bir mültecinin hanımının hastalığını dile getirmesi üzerine, söz konusu okulda sağlık ekibinin bulunmadığını öğrenen Yalçın, 2 bin mültecinin bulunduğu bir okulda bir sağlık ekibinin bulunmamasının büyük bir eksiklik olduğunu belirterek, bu sorunun giderilmesi için yetkililerle görüşeceklerini söyledi.

İncelemelerin ardından okuldan ayrılan heyet, daha sonra ilçe merkezindeki bir taziye evinde kalan mültecileri ziyaret ederek sorunlarını dinledi.

Heyet, ziyaretlerin ardından ilçeden ayrıldı. (Osman Gülebak-İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.