HÜDA PAR'dan Malatya'da semt pazarı esnafına ziyaret

HÜDA PAR'dan Malatya'da semt pazarı esnafına ziyaret

HÜDA PAR Malatya İl Başkanlığından bir heyet, ziyaret ettiği semt pazarı esnafının sorun ve sıkıntılarını dinledi.

HÜDA PAR Malatya İl Başkanı Orhan Dikgöz ve beraberinde bulunan heyet, 1'inci Pazar esnafını ziyaret ederek, sorun ve sıkıntılarını dinledi.

Ziyaret ettiği esnafla muhabbet eden heyet, yaşadıkları sorunları birebir esnafın ağzından dinledi.

Ziyaret sonrası açıklamalarda bulunan HÜDA PAR İl Başkanı Dikgöz, esnafın sorun ve sıkıntılarını dinlediklerini, bunlar için yapılması gerekenleri gerek basın yoluyla, gerek birebir yetkililerle görüşerek çözüme kavuşturacaklarını söyledi.

Dikgöz, "Semt pazarı esnafını ziyaret ederek sorun ve sıkıntılarını dinlemek, kendilerini partimiz hakkında daha iyi bir şekilde bilgilendirmek için bu ziyaretleri yapıyoruz. Malumunuz, her hafta farklı yerleri gezerek onların sorun ve sıkıntılarını dinliyor, onlara en iyi şekilde yardımcı olmaya çalışıyor, sıkıntılarının bir an önce çözüme kavuşması için gerekli yerlere ileterek elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz." dedi.

Esnafın sorun ve sıkıntılarını anlatan Dikgöz, şunları söyledi: "Pazar esnafımızın sıkıntılarından biri, güneşten veya yağmurdan korunmak için açtıkları çadırların iplerini bağlayacak yerlerin olmaması ya da zabıtanın, yükseğe bağlanması gereken iplerin asılacak yerlerini asfalta kazık çakarak gidermeye çalışmış olmasıdır. Yere çakılan kazıklarla bu sorunun çözülmediği görülmüş ve bunun esnafımıza herhangi bir yararı olmamıştır. Esnafa bu konuda yardımcı olunmalı, zabıta veya belediye bu konuda gerekli yardımı ve kolaylığı esnafımıza ivedilikle hazırlamalıdır. Gerekli yerlere sağlam direkler veya bina sahiplerinden izin alınarak yakın bina ve duvarlara demir halkalar takılarak esnafın bu sıkıntısı çözülebilir. Başka bir sıkıntı ise marketlerin her alana el uzatması sonucu küçük esnafın eldeki malını satmakta zorluk çekmesidir. Bu sebzeci, meyveci, elbiseci ve hırdavatçı için de aynıdır. Belediye destekli marketler istediği malı istediği fiyata ve istediği yerde satarak küçük esnafı öldürüyor."

Belediyenin, marketlere sınırlama getirmesi durumunda küçük esnafın işlerinin açılacağını dile getiren Dikgöz, "Ayrıca bazı esnaf kardeşlerimiz pazarların kurulduğu semtlerde belediye işçilerinin asfalt döktüğünü, 10 gün sonra gelip bazı nedenlerle eşerek berbat hale getirdiklerini dile getirdiler. Düşünün, o çamurda veya toz toprakta elbise satan ya da ayakkabı satan esnafımız malını nasıl muhafaza etsin? Zaten biz baştan beri belediyenin altyapı ya da asfalt çalışmalarının bir plan dâhilinde yapılmadığını ve gelişigüzel yapıldığını ifade etmiştik." şeklinde konuştu.

Son olarak Dikgöz, "Bir esnaf kardeşimiz, oturduğu semtin 40 yıldır aynı olduğunu ancak kendilerinden ve diğer gariban semtlerden alınan vergilerle Fahri Kayahan, Bostanbaşı vesaire semtlerinin en iyi şekilde güzelleştirildiğini dile getirip, 'Acaba bu belediye zenginlere mi çalışıyor?' diye sordu? Bizce de çok anlamlı bir sorudur. Fahri Kayahan ve Bostanbaşı semtlerinin gelişmesi güzel ama diğer semtlerimiz de geliştirilsin. Taştepe, Beydağı, Yeşiltepe, Boztepe vesaire semtler de aynı paralellikte geliştirilmelidir. Bunlar, belediyenin ve valiliğin adalet ile yaklaşması sonucu olacaktır." ifadelerini kullandı.

İLKHA











Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler