HÜDA PAR'dan Mescid-i Aksa çağrısı

HÜDA PAR'dan Mescid-i Aksa çağrısı

İşgal rejiminin Mescid-i Aksa’yı ele geçirme ve Kudüs’ün tamamı üzerinde söz sahibi olma çabalarına sert tepki gösteren HÜDA PAR, dünya Müslümanlarına çağrıda bulunarak, Siyonistlere karşı sessiz kalınmaması çağrısında bulundu.

HÜDA PAR Genel Merkezi yaptığı açıklamayla, işgalci Siyonistlerin Mescid-i Aksa'da Müslümanları şehid etmesini ve ibadeti engelleyen adımlarını lanetlerken, dünya Müslümanlarının işgal rejiminin Mescid-i Aksa’yı ele geçirme ve Kudüs’ün tamamı üzerinde söz sahibi olma çabasına sessiz kalınmaması çağrısında bulundu.

13 Temmuz Perşembe günü, sabah saatlerinde ibadet amacıyla camiye giden 2 Filistinli Müslümanın Mescid-i Aksa'nın girişinde, bir Filistinlinin de mescidin avlusunda şehid edildiğinin, işlenen cinayetlerin ardından yaşanan olaylar bahane edilerek Harem-i Şerif'in ibadete kapatıldığının ve Cuma namazının kılınmasının engellendiğinin hatırlatıldığı açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:

"İnsan haklarını ihlal etmeyi ve uluslararası hukuku çiğnemeyi alışkanlık haline getirmiş olan işgal rejiminin bu kararından dolayı Kudüs’te bulunan Müslüman kardeşlerimiz geçen hafta Cuma Namazını Mescid-i Aksa’da kılamadılar. Filistinli Müslümanlar Cuma Namazını eski şehir surlarının dışında kılmak zorunda kaldı. Hiçbir hak ve hukuk tanımayan, Müslüman kardeşlerimize her türlü zulmü yapan, İslam’a düşmanlık eden ve kutsallarımıza saldıran Siyonist israil rejimini aldığı kararlarından ve uygulamalarından dolayı lanetliyoruz."

İşgal rejimi Mescid-i Aksa’yı ele geçirme ve Kudüs’ün tamamı üzerinde söz sahibi olma çabasında!

Siyonist işgalcilerin son girişiminin adım adım Mescid-i Aksa’yı ele geçirme ve Kudüs’ün tamamı üzerinde söz sahibi olma çabası olduğuna dikkat çekilen açıklamada, "İşgal rejiminin bu kararı sebebiyle Mescid-i Aksa’da 48 yıl aradan sonra ilk defa Cuma Namazı kılınamamıştır. Siyonist israil bununla da yetinmemiş,  Mescid-i Aksa’nın giriş kapılarına yerleştirdikleri detektörler ile ibadet amacıyla mescide gelen Müslümanları ve cenaze namazı için getirilen naaşların bulunduğu tabutlara arama zorunluluğu getirdi. Mescid-i Aksa'dan imamlar da dâhil herkesi dışarı çıkaran işgalci rejimin polisi, Filistinli gönüllü bekçilerin telefonlarına da el koydu. İşgal rejiminin Müslümanları katletmesi ve güvenlik bahanesiyle ibadeti kısıtlayıcı kararlar alması adım adım Mescid-i Aksa’yı ele geçirme ve Kudüs’ün tamamı üzerinde söz sahibi olma çabasıdır." denildi.

İşgalci rejimin bir sonraki adımı Mescid-i Aksa’dan Müslümanları tamamen men etmek olacaktır!

İşgal rejiminin, dünya Müslümanlarının birbirleriyle uğraşmalarından ve Suriye başta olmak üzere İslam âlemindeki iç savaşlardan cesaret alarak bu tür adımlar attığının belirtildiği açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

"Dünya Müslümanları, Siyonist emellere sahip işgalci israilin bu tasarruflarına karşı çıkmazsa, işgalci rejimin bundan cesaret alarak atacağı bir sonraki adım, Mescid-i Aksa’dan Müslümanları tamamen men etmek olacaktır. İşgal rejimi bu adımları atma cesaretini Dünya Müslümanlarının birbirleriyle uğraşmalarından ve Suriye başta olmak üzere İslam âlemindeki iç savaşlardan almaktadır. Ayrıca İslam ümmetinin içinde bulunduğu çatışmaların, fitne ve fesadın en büyük kaynağı Siyonist işgalci israil ve onun emperyalist hamisi ABD iken, gerekçesi ne olursa olsun ABD ve işgalci israil ile olacak her yakınlaşma sadece Filistinli Müslümanların değil, bütün dünya Müslümanlarının da zararına olup İslam coğrafyasındaki sıkıntıları katlayacaktır."

"Tüm Müslümanları Mescid-i Aksa’da uygulanan zorbalığa ve saldırılara karşı tepkisini ortaya koymaya, sesini yükseltmeye davet ediyoruz"

HÜDA PAR Genel Merkezinden yapılan açıklamada, terör rejiminin Mescid-i Aksa’da uyguladığı zorbalığa ve saldırılara karşı tüm Müslümanların tepkisini ortaya koyması ve sesini yükseltmesi gerektiği belirtilerek şu çağrıda bulunuldu:

"Davası, İslam cihad ve zulümden kurtuluş olması gereken İslam ülkeleri ve Müslümanların aralarındaki çekişme ve ihtilafları bir tarafa bırakıp, Kudüs’ün özgürlüğüne yoğunlaşmalarını, Siyonist israilin ve haçlı zihniyetine sahip emperyalist AB(D) ve diğer işgalci devletlerin İslam coğrafyasından def edilmesini hedeflemelerini şiddetle tavsiye ediyoruz. Kudüs’ün özgürlüğünün ümmetin birliğinde olduğunu bir kez daha hatırlatıyor, tüm Müslümanları Mescid-i Aksa’da uygulanan zorbalığa ve saldırılara karşı tepkisini ortaya koymaya, sesini yükseltmeye davet ediyoruz."

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler