HÜDA PAR’dan Miraç Kandili mesajı

HÜDA PAR’dan Miraç Kandili mesajı

HÜDA PAR Genel Merkezi, bu gece idrak edilecek olan Miraç Kandili münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

HÜDA PAR Genel Merkezi tarafından bu gece idrak edilecek olan Miraç Kandili münasebetiyle yayımlanan mesajda, toplumsal miracın Mescid-i Aksa'nın taşıdığı mesajı anlamak ile mümkün olabileceğine dikkat çekildi.

“Sıdk ve adalet abidesi Peygamberimiz (sav)’in en umulmadık bir zamanda Rabbinin ikramına mazhar olduğu Mirac gecesini yeniden ihya etmenin heyecanı içerisindeyiz.” diye başlanılan mesajda şu ifadelere yer verildi:

“Peygamberimizin şahsında beşeriyetten insaniyete yükselişin yaşandığı bu erdemli yolculuk, fiziki mekân ve şartlar ne olursa olsun insanlık değerlerini yaşamanın ve yaşatmanın Rabbimiz nezdindeki kıymetini ortaya çıkarması bakımından son derece önemlidir.

İslam Âleminin zulmet denizlerine gark olduğu ve tarihinin en karanlık dönemlerinden birini yaşadığı bugünlerde Efendimiz (sav)'i meleklerden daha üstün bir konuma getiren ve O'nu, (iki yay aralığı kadar yahut daha az oldu/ Necm Suresi 9’uncu ayet) sırrına erdiren insani ve İslami değerlerimizi yine ve yeniden kuşanmak zorundayız.”

“Mescidi Aksa'nın taşıdığı mesajı anlamamız ile toplumsal miracımız mümkündür”

Mesajın devamında , “Müslümanlar için her türlü kavmi, mezhebi ve beşeri aidiyetlerden arınmışlık hususiyetiyle "Vahdetin sembolü olan Mescid-i Haram ve etrafı mübarek kılınmışlık üzerinden Ümmet'e adres olarak gösterilen Mescid-i Aksa'nın taşıdığı mesajı anlamamız ile toplumsal miracımız mümkündür. Davamızın lideri ve rehberi Hazreti Muhammed (sav)'i ‘Emîn’ ve ‘Âdil’ bir insan haline getiren hususiyetleriyle donanmak da ferdi miracımızla mümkün olabilecektir.” diye belirtildi.

Mesajın sonunda, “Bu mübarek gecede İslam âleminin Mirac şuuruyla insani ve İslami değerlerini zinde tutarak her türlü ayrılık, nifak ve fitneden uzak durmasını rabbimizden diliyor, Âlem-i İslam'ın Mirac Kandili'ni tebrik ediyoruz.” temennilerinde bulunuldu. (İLKHA)


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.