HÜDA PAR’dan Molla Mustafa Barzani’nin ölüm yıl dönümü mesajı

HÜDA PAR’dan Molla Mustafa Barzani’nin ölüm yıl dönümü mesajı

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Batman İl Başkanlığı Güney Kürdistan lideri Mesut Barzani'nin babası Molla Mustafa Barzani’nin 36. ölüm yıldönümü nedeniyle mesaj yayınladı.

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Batman İl Başkanlığı, Güney Kürdistan lideri Mesut Barzani’nin babası Molla Mustafa Barzani’nin 36. ölüm yıldönümü nedeniyle yazılı bir basın açıklaması yaptı. 

Molla Mustafa Barzani’nin Kürtlerin tarihinde çok önemli bir şahsiyet olduğuna değinilen HÜDA PAR Batman İl Başkanlığı’nın mesajında, “Molla Mustafa Barzani’yi vefatının 36. yılında rahmetle yâd ediyoruz. Hayatı zulme, sömürgecilere, zalimlere baş kaldırma ile geçmiş ve her zaman mazlum halkının menfaati için mücadele eden saygın bir şahsiyettir. Yaşamı boyunca Kürdistan coğrafyasının bütün dağlarını dolaşmış, eziyet ve işkence görmüş, ancak Kürtlerin meşru davasından taviz vermemiş ve davasından geri adım atmamıştır” ifadelerine yer verildi.

Açıklamanın devamında, “Molla Mustafa Barzani’nin Kürt Medresesinden icazetini alan bir âlimdir. Kürt Medreseleri tarih boyunca yapılan tüm zulümlere rağmen Kürtçe’nin günümüze kadar gelmesini sağlamıştır. Bu medreselerden Molla Mustafa gibi nice âlim ve komutanlar çıkıp halka yol göstererek önder olmuşlardır. Hepsini rahmetle anıyoruz” denildi.(İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler