HÜDA PAR'dan Şanlıurfa esnafına ziyaret

HÜDA PAR'dan Şanlıurfa esnafına ziyaret

​Esnaf ziyaretleri kapsamında Şanlıurfa’nın merkez Haliliye ve Karaköprü ile Akçakale, Siverek, Birecik ve Hilvan ilçelerinde ziyaretlerde bulunan HÜDA PAR teşkilatları, esnafın yaşadığı sorun ve sıkıntılarını dinledi.

Şanlıurfa’nın 6 ilçesinde esnaf ziyaretleri gerçekleştiren HÜDA PAR İlçe Teşkilatları, esnafın sorun ve sıkıntılarını dinledi.

Ziyaretler sonrası Şanlıurfa İl Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, özellikle ilçe esnafının çok ciddi sıkıntılar yaşadığı, ilçe teşkilatları üzerinden yapılan ziyaretler sonucu bu sıkıntıların bire bir müşahede edildiği ifade edilerek, “Bu sorunların giderilmesi adına elimizden geleni yapacağız.” denildi.

“Her zaman halkın arasında olduk ve bundan sonra olmaya da devam edeceğiz”

HÜDA PAR Şanlıurfa İl ve İlçe Teşkilatları olarak yapılan çalışmaların seçim endeksli çalışmalar olmadığı ifade edilen açıklamada, “Bilakis siyasetçiler her zaman halkla iç içe olmalı ve esnaflarla bire bir ilgilenmelidir. Daha önce söz verdiğimiz gibi her zaman halkın arasında olduk ve bundan sonra olmaya da devam edeceğiz." ifadelerine dikkat çekildi.

“Yapılan fahiş zamlar beraberinde büyük sıkıntılar getirdi”

Esnafın genel sorununun işsizlik olduğu belirtilen açıklamada, piyasada yaşanan durgunluğun esnafı ciddi bir şekilde mağdur ettiği ve son günlerde yapılan fahiş zamların beraberinde büyük sıkıntılar getirdiği belirtildi.

Açıklamada, devamla şöyle denildi: “Ziyaretler kapsamında Haliliye ilçe Başkanımız Ali Durmaz ve beraberindeki heyet, Süleymaniye Mahallesi esnafını, Karaköprü ilçe Başkanımız Faruk Polat ve heyeti ilçeye bağlı Şenevler Mahallesi esnafını, Akçakale İlçe Başkanımız Halil Aydın ve beraberindeki heyet İstasyon Caddesi Petroller Bölgesi esnafını, Siverek İlçe Başkanımız Abdulrahim Sımak ve beraberindeki heyet, Esmer Çayı Caddesi esnafını, Birecik İlçe Başkanımız Murat Çimender ve beraberindeki heyet, Meydan Mahallesi Adalar Mevkiindeki esnafları, son olarak Hilvan İlçe Başkanımız Osman Göçmen ve yönetimindeki heyette Eski Çarşı esnafını ziyaret ederek sorun ve sıkıntılarını  dinledi."

Esnafın yaşadığı sıkıntılara dikkat çekilen açıklamada, "Genel anlamda ön plana çıkan sorunların başında, küçük esnafımıza verilen kredilerden alınan faizler, her geçen gün artıkça artan ürün fiyatları ve devam eden zamlar, halkın düşen alım gücü, büyük market ve AVM’lerin küçük esnafı bitirme noktasına getirdiği yönündeki şikâyetler tarafımıza iletilmiştir. Ayrıca, gerek il gerekse de ilçelerimizde artış gösteren uyuşturucu kullanımı ve hırsızlık olayları ciddi bir boyuta ulaşmıştır. Bazı ilçelerde mezat ve kesimhanenin olmaması ise halkı mağdur etmektedir. Bu insanlarımız hayvan kesimleri için Şanlıurfa’ya gittiklerini dile getirmektedirler ki bu da ciddi bir sıkıntıdır.  Ayrıca, Siverek ilçemizde esnafımız, belediyeye işleri düştüğünde muhatap bulamadıklarını, kendilerinin direkt olarak Büyükşehir Belediyesine yönlendirildiklerini ve bu sıkıntılarının giderilmesini istediklerini dile getirmişlerdir." değerlendirmesinde bulunuldu.

“Yetkililer daha hassas olmalı”

İlçelerde esnafın en çok şikâyetçi olduğu sorunlardan birinin de çevre temizliğine dikkat edilmemesi olduğu ifade edilen açıklamada, belediye yetkilileri göreve çağrıldı ve daha hassas olmaları istendi.

Esnafın kendilerine yansıyan sorunlarını kamuoyuna duyurma adına ellerinden geleni yapacakları belirtilen HÜDA PAR yetkilileri, daima halkın ve esnafın yanında olacaklarını ifade ettiler.

İLKHA



















Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.