HÜDA PAR'dan şehit ve tutuklu ailelerine ziyaret

HÜDA PAR'dan şehit ve tutuklu ailelerine ziyaret

HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanlığı yetkilileri, İslam şehitleri ve camide Kur'an dersi verdiklerinden dolayı cezaevine atılan 28 Şubat mağdurlarının ailelerini ziyaret ederek bayramlarını kutladı.

 

DİYARBAKIR - Şehid ve tutuklu aileleri ziyaret eden HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanlığı yetkilileri, ailelerin bayramını kutlarken kendilerine sabır tavsiyesinde bulundu.

 

Diyarbakır İl Başkanı Şeyhmus Tanrıkulu, Kurucu Üye Vedat Turgut, Merkez ilçe başkanları, il yönetiminden yetkili ve üyeleri 28 Şubat mağdurlarından Yahya Mirzaoğlu, Ömer Faruk Aydın, Hatip Aslan ve 90’lı yıllarda yaptıkları İslami çalışmalardan dolayı JİTEM ve PKK tarafından vurularak şehid edilenlerin ailelerini ziyaret etti.

 

Hatip Aslan’ın babası, “Hatip’in camiye gitmekten başka bir suçu yoktu. İşkence altında Hatip’e demişler birkaç kişi hakkında adam öldürmüşler diye ifade ver, Hatip demiş ben kimseye iftira atamam, gözümle görmediğim bir şeye yalancı şahitlik edemem. Ondan sonra Hatip adam öldürmüş diye iftira attılar. Vallahi Hatip bir insanı değil öldürmeyi kalbini bile kırmak istemeyen biridir. Ona zulmettiler, o iftira yüzünden 16 yıldır cezaevindedir.” dedi.

 

Yapılan saldırılar ve tutuklanmaların şahıslara değil İslam düşmanlığından kaynaklandığını belirten HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Şeyhmus Tanrıkulu, “90’lı yıllardaki PKK ve JİTEM saldırıları İslam’a ve Müslümanlara yönelikti. İslam’a hizmet edenleri davalarından döndürmek için her türlü baskı, zulüm, işkence, kaçırma, korkutma, öldürme gibi insanlık dışı yöntemlere başvurdular. Allah’a şükürler olsun ki karşılarında sabırlı, sebatlı, ihlaslı ve takvalı davalarına bağlı fedakâr Müslümanların direnci ve mukavemeti ile karşılaştılar ve umduklarını elde edemediler.” şeklinde konuştu.

 

HÜDA PAR Kurucu Üyesi Vedat Turgut da şunları söyledi: “Allah’ın izniyle bu zulümler son bulacak ve bütün Müslümanlar aileleriyle birlikte olacaklar. Allah izin verirse bir dahaki bayramda cezaevindeki kardeşlerimiz de hak ettikleri özgürlüklerine kavuşurlar, bayramda kardeşlerimizi de ziyarete geleceğiz.” (İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler