HÜDA PAR'dan siyasi partilere ziyaret

HÜDA PAR'dan siyasi partilere ziyaret

Siyasi partilere bayramlaşma ziyaretinde bulunan HÜDA PAR heyeti, İsrail`e verilen tepkilerin yetersiz kaldığını dile getirerek, Gazze`ye insani yardımla beraber silah yardımı da yapılmasını istedi. HÜDA PAR heyeti ayrıca, İsrail`in uluslararası ceza mahk

ANKARA - Siyasi partilerin genel merkezleri bayramlaşmadan dolayı hareketli bir gün geçirdi. HÜDA PAR Genel Sekreteri Mehmet Yavuz, GIK Üyesi Erdal Elibüyük, Yenimahalle İlçe Başkanı Mehmet Taş beraberindeki heyetle AK Parti Genel Merkezini ziyaret etti. HÜDA PAR heyetini AK Parti Halkla ilişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcı Salih Kapusuz ve diğer yetkililer karşıladı.

Siyonistler UCM’de yargılansın
HÜDA PAR Genel Sekreteri Mehmet Yavuz ziyarette Gazze’ye yapılan saldırılara verilen tepkilerin yetersiz kaldığını ifade ederek, “Siyonist terör devleti İsrail, diplomasi dilinden anlamıyor. Onun için Gazze’ye insani yardımla beraber silah yardımı yapılmalıdır. Siyonist terör devleti İsrail insanlığa karşı suç işliyor ve Gazze’de soykırım yapıyor. Biz HÜDA PAR olarak Siyonist terör devleti İsrail’in uluslararası ceza mahkemesinde yargılanması için başvuruda bulunacağız." dedi.

Hukuk herkese lazım
Yavuz, son dönemde yapılan yasal düzenlemelerle Ergenekon, Balyoz, KCK ve başka davalardan herkesin serbest bırakıldığını ancak Sivas ve başka İslami davalardan yargılananların bu yasadan faydalanmasının engellendiğini ifade etti. Bu uygulamanın hukuksuzluk olduğunu vurgulayan Yavuz, hukukun herkese lazım olduğunu ve herkese ayrım yapılmadın eşit bir şekilde uygulanması gerektiğini söyledi.

Hukuk bazılarına farklı uygulanıyor
AK Parti Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcı Salih Kapusuz ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek şöyle konuştu: “Acılara gark olduk. Çocukların ve kadınların üzerine bombalar yağdırılıyor. Tepkimiz Yahudilere değil Siyonistleredir. AB, BM, Fransa, Almanya, Amerika bu katliamlara destek oluyor. Bu insanlık adına utanç vericidir. Türkiye hukuk devletidir. Yargı kararları tam uygulanmalı ki adalet olsun. Ama çıkan yasalara rağmen yargıda farklı kararlar çıkabiliyor. Bunu doğru bulmuyoruz. Adalet herkese gerekli. Türkiye’de normalleşme ve toplumsal barışın sağlanması için çalışıyoruz. Türkiye ne kadar güçlü olursa sesi o kadar çok çıkar.”

HÜDA PAR’dan CHP’ye bayram ziyareti
HÜDA PAR Genel Sekreteri Mehmet Yavuz yanındaki heyetle CHP Genel Merkezine bayram ziyareti gerçekleştirdi. HÜDA PAR heyetini CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyhan Erdoğdu, Ankara Milletvekili PM Üyesi Levent Gök ve Parti Meclisi Üyesi Faruk Demir karşıladı.

HÜDA PAR Genel Sekreteri Mehmet Yavuz, Bayramların birlikteliğe ve bir araya gelmeye vesile olduğuna dikkat çekerek, “Acı olaylar bayramı bize acı hale getirdi. Siyonist İsrail insanlığa karşı soykırım yapıyor. Bayramda sevinmemiz gerekirken büyük bir acı yaşıyoruz. Gazze’de yaşanan katliama vicdan sahibi her insan tepki göstermelidir.” dedi.

Sivil ve özgürlükçü bir Anayasa istiyoruz
Yapılan hukuki düzenlemelerin belli gruplarla sınırlandırılmasının kabul edilebilir bir durum olmadığını vurgulayan Yavuz, “Mecliste hukuki düzenlemeler yapıldı bunlardan Balyoz, Ergenekon ve KCK”liler serbest bırakılarak bu yasadan daha çok kişinin faydalanmaması için bir sınır getirildi. Biz bunun hukuk ilkesine zarar verdiğini düşünüyoruz. Yapılan düzenlemeler herkesi kapsamalı. Özellikle siyasi mahkumlar için kanunlar herkesi kapsamalıdır. Partimiz cumhurbaşkanlığı seçimleri ile ilgili kararının önümüzdeki hafta içerisinde açıklayacaktır. Cumhurbaşkanı olacak kişi hakkaniyet ve adaletten yana ve bunun takipçisi olan bir kişi olmalıdır. 82 anayasasının değiştirilmesi için meclisteki partiler arasında mutabakat sağlanmalı. Sivil ve özgürlükçü bir anayasa hazırlanmalıdır.” diye konuştu.

Buruk bir bayram yaşıyoruz
CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyhan Erdoğdu da, “Buruk bir bayram yaşıyoruz, yaşanan üzüntüleri paylaşıyoruz. Gazze’de insanlık dramı yaşanıyor. Bu acıların son bulması için atılacak adımları destekliyoruz.” dedi.

Ankara Milletvekili PM Üyesi Levent Gök’te Gazze’de yaşanan acı hepimizin ortak paydasıdır. Biz CHP olarak Gazze’yi ziyaret etmek istedik ancak çıkan bürokratik sorunlardan dolayı gidemedik. İlk fırsatta yine Gazze’ye gitmeye çalışacaklarını söyledi.

HÜDA PAR’dan DSP’ye bayram ziyareti
HÜDA PAR Genel Sekreteri Mehmet Yavuz beraberindeki heyetle DSP Genel Merkezini bayramlaşma için ziyaret etti. HÜDA PAR heyetini DSP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Necati Utkan, Parti Genel Sekreteri Hasan Erçelebi ve Genel Başkan Yardımcısı Dilara Tambova karşıladı. Bayramın beraberliğe vesile olması temennisinde bulunan HÜDA PAR Genel Sekreteri Mehmet Yavuz, “Gazze’de Siyonist İsrail bebekleri bombalarla katlediyor. Türkiye buna tepki olarak İsrail’in konsolosunu sınır dışı etmelidir” dedi. Yavuz, Ergenekon, Balyoz ve KCK’liler serbest bırakılırken başka insanlar hala cezaevinde tutulup mağdur ediliyor. Bu kabul edilemez. Bu hukuksuzluğun her alanda dile getirilip çözülmesi gerektiğini söyledi.

DSP heyeti HÜDA PAR’ın bayram ziyareti için teşekkür ederken Parti Genel Sekreteri Hasan Erçelebi, HÜDA PAR’ın bölgede önemli bir aktör olduğunu söyleyerek, HÜDA PAR’ın cumhurbaşkanlığı ile ilgili tavrının önemli olduğunu söyledi.

Gazze yüreğimizi sızlatıyor
BBP Genel Merkezini ziyaret eden HÜDA PAR Genel Sekreteri Mehmet Yavuz ve beraberindeki heyeti BBP Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcı Haşim Yanar, MKYK Üyesi Mehmet Türksoyu, Özel Kalem Müdürü Recep İnan karşıladı.

Siyonist İsrail’in Gazze’ye saldırısından dolayı bu bayramın buruk geçtiğini söyleyen Yavuz, “Bu bayramda da yüreğimiz sızlıyor. İslam coğrafyasında elim ve acıklı vakalar yaşanıyor. Bu acıklı durumun sona ermesi için dua ediyoruz. Sözlü dua yetmez Gazze’de yaşanan vahşete karşı güçlü bir iradenin ortaya konulması gerekiyor. Siyonistler barbarlıkta sınır tanımıyor. Gazze’de insanlığı karşı soykırım ve savaş suçu işleniyor. Bu suçu işleyen Siyonist İsrail’in uluslararası ceza mahkemesinde yargılanması gerekiyor. Gazze’ye insani yardımla beraber silah desteğinin de sağlanması gerekiyor.” dedi.

Buruk bir bayram yaşıyoruz
BBP Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcı Haşim Yanar da, “Gazze’de, Suriye’de ve Irak’ta yaşananlardan dolayı büyük bir eziklik duyuyoruz. Güneydoğuda çocukları PKK tarafından kaçırılan anneler var böyle burukluklar içinde bir bayram yaşıyoruz. Bu bayramın İslam alemine ve Türkiye için hayırlara vesile olmasını diliyorum.” şeklinde konuştu.  (Fikret Kavgalı/M.Miraç Aslan - İLKHA)





 







 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler