HÜDA PAR'dan Sosyal Medya açıklaması

HÜDA PAR'dan Sosyal Medya açıklaması

HÜDA PAR Genel Merkezi yaptığı yazılı açıklamada, parti üyelerine ait twitter ve facebook hesaplarının ele geçirildiğini belirtilerek, saldırıyı yapanların cezalandırılması için hukuki girişimde bulunacakları ifade etti.

HABER MRK- Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Medya ve Tanıtım Başkanı Abdurrahman Cens yazılı basın açıklaması yaparak, son iki gündür partilerini karalamaya yönelik siber bir saldırıya uğradıklarını kamuoyu ile paylaştı.

 

HÜDA PAR Medya ve Tanıtım Başkanı Cens adına yapılan açıklamada, “Aralarında GİK üyelerimiz de bulunmak üzere partili üyelerimize ait twitter ve facebook hesapları ele geçirilerek bu hesaplardan çirkin ve ahlaksızca mesajlar ve görüntüler paylaşılmaktadır. Kimi yöneticilerimiz hakkında ise iğrenç ve alçakça iddialar yayılmaya çalışılmaktadır.” Denildi.

 

Yapılan açıklamanın devamında, “Bu menfur saldırının izinin sürülüp hakaret ve iftiralarda bulunanların cezalandırılması için hukuki girişimde bulunacağımızı kamuoyunun bilmesini isteriz.” İfadelerine yer verildi.

 

Açıklamada, parti üyelerinin mağdur olmamaları için bilişim uzmanlarının şu önerilerine dikkat edilmesi istendi:

 

“Öncelikle virüs ve trojan bulaşmamış temiz bir işletim sistemine sahip olduklarından emin olmaları,
Bilgisayarlarında internet güvenlik programı veya antivirüs programı kullanmaları,
Her bilgisayar, tablet veya telefon uygulamalarından hesaplarına erişmemeleri,
Sosyal medya hesaplarını alırken verdikleri e-posta adresinin şifresini değiştirmeleri, Twitter veya Facebook şifrelerini değiştirmeleri,
Sosyal medya hesaplarındaki erişim izinlerini kontrol etmeleri ve bilmedikleri uygulamalara verilen izinleri iptal etmeleri.” (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.