HÜDA PAR’dan sosyal medya uyarısı

HÜDA PAR’dan sosyal medya uyarısı

HÜDA PAR Genel Merkezinden yapılan açıklamada, çağın en etkin kitle iletişim aracı olan sosyal medyanın kullanımı hakkında önemli uyarılarda bulunuldu.

HÜDA PAR Medya Tanıtım Başkanlığı tarafından yayımlanan yazılı bir açıklama ile son zamanlarda sosyal medya üzerinden yapılan paylaşımlara dikkat çekilerek, bu konuda dikkat edilmesi gereken hususlara vurgu yapıldı.

Özellikle HÜDA PAR adına açılan bazı FAN hesaplardan yapılan açıklamalara itibar edilmemesi gerektiğinin belirtildiği açıklamada, partilerinin resmi hesapları ve söylemleri dışındaki açıklamaların dikkate alınmaması gerektiğine dikkat çekildi.

“Sosyal medya ağlarında hesabı bulunan bütün kullanıcılara, hususen geleceğimizin teminatı genç kardeşlerimize partimizin sosyal medyadaki stratejisine ve “sosyal medyanın doğru, bilinçli ve faydalı kullanımına dair” bazı tavsiye ve hatırlatmalarda bulunmak istiyoruz” ifadelerine yer verilen açıklamada şu uyarılarda bulunuldu:

İnternet teknolojisinde her geçen gün yeni gelişmeler yaşanmaktadır. Bu gelişmeler, insanların kolayca bilgi paylaşımında bulunmalarına, içerik oluşturabilmelerine ve diğer internet kullanıcıları ile interaktif olarak iletişim kurabilmelerine imkân sağlamaktadır. Sürekli güncellenme imkânı olan ve aynı zamanda erişimi kolay, kullanımı uzmanlık gerektirmeyen, sınırsız, hızlı ve yazılı medyaya göre daha az maliyet gerektiren sosyal medya, dünya genelinde milyonlarca insan tarafından kullanılmaktadır.

Sosyal medya, kullanıcılarının birbirleri ile zaman ve mekân sınırlaması olmaksızın her konuda bilgi, düşünce ve fikir alışverişinde bulunabilmelerine imkân sağlamaktadır. Çok hızlı bir biçimde yaygınlaşan sosyal medyanın gücü ve önemi aşikârdır.

HÜDA PAR olarak, hayatın her alanında ölçü olarak İslam'ı almaktayız. Aziz İslam'ın emir ve nehiylerini baz alarak hayatımızın her alanını tanzim ettiğimiz gibi günlük yaşam alanlarının bir parçası haline gelen sosyal medya ve internet kullanımını da yine bu ilke ve prensipleri dikkate alarak uygulama gayretindeyiz. Hamd olsun, bugüne kadar bu ilkelerimizden ve değerlerimizden taviz vermeme noktasında ciddi bir kararlılık içinde olduk.

Son zamanlarda kullanımı hızla artan sosyal medya ağlarını da, bu hassasiyetlerimizi göz önünde bulundurarak kullandık. HÜR kadrolar olarak gayemiz; büyük bir güç haline gelen ve insanların hayatlarında çok önemli bir yer tutmaya başlayan sosyal medya ağlarında yapacağımız faydalı çalışmalar ve hayırlı sonuçlar doğuracak paylaşımlarla Rabbimizin rızasına ulaşmaktır.

Bu minvalde, sosyal medya ağlarında hesabı bulunan bütün kullanıcılara, hususen geleceğimizin teminatı genç kardeşlerimize partimizin sosyal medyadaki stratejisine ve “sosyal medyanın doğru, bilinçli ve faydalı kullanımına dair” bazı tavsiye ve hatırlatmalarda bulunmak istiyoruz:

-Kişi ve kurumları doğrudan veya dolaylı hedef alan-hedef gösteren açıklamaları tasvip etmiyoruz.

-Hiçbir ayrım gözetmeksizin bireylerin kişiliklerine saldıracak, gururlarını rencide edecek söylemleri doğru bulmuyoruz.

-Kurumsal hesaplarımız ve parti yetkililerimizin hesapları dışında başka hesaplardan yapılan açıklamalara itibar edilmemelidir. Söz konusu hesaplar dışında yapılan hiçbir açıklama ve paylaşım partimizi bağlayıcı değildir.

-Belirli aralıklarla parti logomuz kullanılarak açılan fan hesaplar ve sahte profiller üzerinden kirli algılar oluşturulmak istenmektedir.  Oluşturulmak istenen kirli algılara karşı tedbirli ve uyanık olunmalıdır.

-Art niyetli kişilere prim verecek tutum ve söylemlerden uzak durulmalı,  tahrik edici yalan ve iftiralar ciddiye alınmamalıdır.

-Paylaşımlar seviyeli, ilkeli, kötü söz ve hakaretten uzak olmalıdır.

-Hayâsızlık, hakaret, küfür ve iftira içeren paylaşımlardan uzak durulmalı ve bunları paylaşanlara itibar edilmemeli ve arkadaşlık kurulmamalıdır.

-Sloganik, çatışmacı, nefret ettirici, mezhepçi dilden uzak durulmalıdır.

-Yazılan hiçbir verinin kalıcı olarak kaybolmadığı unutulmamalı, akla gelen her söz ve bilinen her bilgi paylaşılmamalıdır.

-Sosyal medyanın gerçek hayatın bir yansıması olduğu unutulmamalı. Gerçek hayatta suç olan her şeyin sosyal medyada da suç olduğu bilinmelidir.

-Bilgi ve bilişim güvenliğine dikkat edilmelidir. Hesapların daha güvenli olabilmesi için telefon numarası ekle kısmı etkinleştirilmelidir.  (İLKHA) 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.