HÜDA PAR’dan Vanlı STK'lara ziyaret video foto

HÜDA PAR’dan Vanlı STK'lara ziyaret video foto

HÜDA PAR Van İl Başkanlığı, seçim sürecinde verdiği iftar programına katılan Vanlı Sivil Toplum Kuruluşlarına iadeiziyarette bulundu.

Hür Dava Partisi Van İl Başkanlığı, aralarında HÜDA PAR Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hasan Aşkın’ın da bulunduğu bir heyetle Van’da faaliyet yürüten Gökkuşağı Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği, İnsan ve Medeniyet Hareketi Van Şubesi ve İlim Yayma Cemiyeti’ne iadeiziyarette bulundu.

İlk olarak Gökkuşağı Derneği’ni ziyaret eden HÜDA PAR heyetini burada dernek başkanı ve Mavi Marmara Gazisi Kemal Çelen karşıladı. Samimi bir ortamda geçen ziyarette gündeme dair önemli değerlendirmelerde bulunan HÜDA PAR Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hasan Aşkın, karşılıklı ziyaretlerin devam edeceğine vurgu yaptı.

“Süreç tamamen çözülmelere dönük bir hal aldı”

Suruç’ta yaşanan patlama ve sonrasında vuku bulan olaylardan dolayı bölgede ciddi anlamda huzursuzluk yaşandığına değinen Aşkın, “Maalesef çözüm süreci adı altında başlatılan süreç, tamamen çözülmelere dönük bir hal aldı. Şu anda istenmeyen arzulanmayan kan, gözyaşı, yakma, yıkmanın her türlüsü en üst düzeyde devam ediyor. Çözüm sürecine baktığımızda ne hükümete ne de diğer taraflara İslami camialar seslerini duyuramıyorlarsa tek bir sebebi var biz sorunu dışarıdan değil kendi içimizde aramalıyız.” dedi.

“Doğruda buluşma adına bir araya gelmemiz gerekiyor”

Ziyarette duyduğu memnuniyeti ifade eden Gökkuşağı Derneği Başkanı Kemal Çelen, bu noktada yapılan çalışmaları önemsediklerini belirterek, “Bu çerçevede topluma giderek eğer yanlıştaysalar uyarmamız gerekir. Doğruda buluşma adına bir araya gelmemiz gerekiyor. Toplumun selameti için de bu gerekiyor. Geleceğimiz için de bu gerekiyor. Yani küresel düzeyde dünya Müslümanları olarak da olması gereken budur.” ifadelerini kullandı.

Derneğin faaliyet alanları ve yaptıkları çalışmalar hakkında da bilgi alan HÜDA PAR heyeti, İnsan ve Medeniyet Hareketi Van Şubesi’ne geçmek üzere buradan ayrıldı.

Burada İnsan ve Medeniyet Hareketi Van Şube Başkanı Abdurrahman Eren ve hareket yetkileriyle bir araya gelen Hasan Aşkın, İslami değerlere yapılan saldırılara değindi. Konuşmasında bölgemizde Kur’anların yakıldığına Kur’an düşmanlarının bu cesareti Müslümanların keşmekeşliğinden aldığına değindi.

Aşkın, “Ortak noktalar üzerinde birbirimizi dinlediğimiz zaman Allah’ın izniyle çok daha fazla bu dine hizmet etme şansını bulacağız. Hiç kimse tek başına hiçbir şey değildir.” diye konuştu.

İnsan ve Medeniyet Hareketi Van Şube Başkanı Abdurrahman Eren ise burada yaptığı konuşmada İslam kardeşliği ve birlikte hareket etmenin önemine değinerek, Şu anki tablonun iç açıcı olmadığını ancak umutları yitirmemek gerektiğini ifade etti.

Son olarak İlim Yayma Cemiyetine geçen heyet, burada İlim Yayma Cemiyeti Başkanı Abbas Güngör ve cemiyet yöneticileriyle bir araya geldi.

Dernek yöneticilerinden Mustafa Yücel HÜDA PAR camiasına karşı olan ön yargılardan söz ederek, bunların aşılması noktasında çaba sarf edilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Burada kısa bir konuşma yapan Aşkın ise gündemin oldukça sıcak olduğunu belirterek, çözüm sürecinde yapılan yanlışlara değindi.

Başından bu yana bölgede sadece HDP/PKK’nin muhatap alınmasının yanlış olduğunu deklare ettiklerini ifade eden Aşkın, bugün gelinen noktanın ise bunun meyvesi olduğunu belirtti.

Ziyaret, karşılıklı sohbet ve verilen ikramlarla son buldu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.