HÜDA PAR'dan yalan habere tekzip

HÜDA PAR'dan yalan habere tekzip

Hür Dava Partisi Şanlıurfa il teşkilatının Hilvan'da aralarında husumet bulunan iki aileyi barıştırmasının ardından bir ajansın barıştırma olayını başka bir siyasiye mal etmesi, parti tarafından yapılan açıklama ile tekzip edildi.

ŞANLIURFA - Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Şanlıurfa il teşkilatı, Hilvan ilçesinde 17 yıldır aralarında husumet bulunan aslen akraba olan Cidal ve Karataş ailelerini oluşturduğu uzlaşı komisyonu ile barıştırdı. Sağlanan barış sonrası buluşma toplantısına; kaymakamlık, ilçe belediyesi, oda başkanları, siyasi parti yetkilileri, muhtarlar, STK temsilcileri ve vatandaşlar da davet edildi.

 

Barışın ardından bir haber ajansının, ‘Barışı, AK Partili ilçe belediye başkanının sağladığı’ yönündeki habere tepki gösteren HÜDA PAR Şanlıurfa il teşkilatı, söz konusu ilçe belediye başkanının sadece davetli olduğunu belirtti.

 

HÜDA PAR Şanlıurfa il teşkilatı tarafından haberi tekzip eden açıklamada; “17 yıl önce aslen akraba olan Cidal ve Karataş aileleri arasında mülkiyet anlaşmazlığı yüzünden çıkan husumet sebebiyle bir kişi ölmüştü.17 yıldan bu yana devam eden husumete HÜDA PAR Şanlıurfa il Başkanlığı ile Hilvan ilçe teşkilatının tayin ettikleri bir uzlaşı komisyonu tarafından barış sağlandı. Toplantıya kaymakamlık, STK temsilcileri, muhtelif oda başkanları, ilçe ve merkez muhtarları, Hilvan’da seçime katılan tüm siyasi parti başkanları da davet edilmişti. Davetliler arasında ilçe belediye başkanı da bulunuyordu.

 

DHA tarafından habercilik anlayış ve ahlakı ile bağdaşmayan bir yalan haberle; barışı sağlayanın HÜDA PAR değil de AK Partili belediye başkanı olduğunun gösterilmek istenmesi doğru bir yaklaşım değildir. Bu yalan haberle söz konusu ajansın ahlaken çok düşük bir duruma düştüğünü belirtiyor, tüm kamuoyu önünde kendilerini tenkit ve tekzip ediyoruz.”ifadelerine yer verildi. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.