HÜDA PAR’dan YSK’nın kararına tepki

HÜDA PAR’dan YSK’nın kararına tepki

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcılarından M. Hüseyin Yılmaz ve Dr. Halef Yılmaz sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımlarla YSK’nın kararına tepki gösterdi.

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcılarından M. Hüseyin Yılmaz ve Dr. Halef Yılmaz, YSK’nın seçime girebilecek partiler arasında HÜDA PAR’ı göstermemiş olmasına tepki gösterdi.

Genel Başkan Yardımcıları tepkilerini, sosyal medya hesapları üzerinden yaptıkları paylaşımlarla dile getirdi.

“YSK’nın ağır davranması düşündürücüdür”

Seçime girme yeterliliği konusunda partilerinin hiçbir eksiği olmadığını ve teşkilatlarının 2 yıldan fazladır seçime girmeye yeterli olduğunu belirten HÜDA PAR Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Dr. Halef Yılmaz, YSK'nın eksik olarak verdiği kararını bu hafta içinde düzeltmesini beklediklerini yazdı.

Dr. Halef Yılmaz, “Bununla beraber daha yeni kurulmuş İYİ Partiyi seçime sokmak için gerekli belgeleri Yargıtay'dan istemede YSK seferber olurken, HÜDA PAR'ın yeterliliğini tamamlamasına ve başvurusuna rağmen gerekli belgeleri Yargıtaydan istemede ağır davranması düşündürücüdür.” ibarelerine yer verildi.

“Yapılmış kongrelerimizin evrakları kasten Yargıtay’a gönderilmedi”

YSK’nın tavrına bir tepki de HÜDA PAR Hukuk İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı M. Hüseyin Yılmaz’dan geldi.

Hiç kimsenin endişe etmesine gerek olmadığını ve partilerinin seçime girme yeterliliği konusunda bir sıkıntılarının olmadığını belirten Yılmaz, “Engelleme çabasına rağmen her halükârda seçime katılacağız.” şeklinde yazdı.

M. Hüseyin Yılmaz, “Mevcut bazı ilçe teşkilatlarımızın, haftalar öncesinden yapılmış olan kongre evrakları yetkililer tarafından kasten Yargıtay’a gönderilmediğinden, YSK listesinde partimizin adı yer almamıştır. İtiraz dilekçesi ile birlikte ilgili evraklar, YSK’ya teslim edilmiştir.” bilgilerini paylaştı.

İLKHA




 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.